HATHA 1 (NYBÖRJARE)

Du har kanske provat på yoga vid ett eller flera tillfällen eller inte alls och nu vill du komma igång. Detta är ett bra tillfälle att börja och skapa en rutin som fungerar för dig! Den här klassen är för dig som vill skapa en gedigen grund för att bygga upp en god förståelse för hur positionerna fungerar. Då yoga är en individuell praktik hjälper denna klass dig att förstå hur du ska jobba utifrån dina egna förutsättningar. Även du som har praktiserat ett tag är du välkommen! 

Start v 35

Tid: Onsdagar kl. 18.00-19-15

Lärare: Nenne Folkesson

Pris: 2900 kr (hela terminen). Early bird: 2400 kr t o m 16/7 . Boka din kurs via vår butik!

 

ASHTANGA 1 (NYBÖRJARE)

Den här kursen passar dig som som inte har någon erfarenhet av yoga. eller har haft uppehåll och vill komma igång. Vi startar från grunden, går genom teknik med fokus ligger på att hitta ett flöde mellan andningen och rörelsen.  Vi lär oss andningsteknik (ujjay), kroppslås (bandhas), blickfokuseringspunkter (drishti) och rörelse (vinyasa), solhälsningar, stående ställningar och några avslutande övningar.

Start: v35

Tid: Tisdagar kl. 18.00-19.15

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 2900 kr (hela terminen). Early bird: 2400 kr t o m 16/7

Boka din kurs via vår butik!

 

ASHTANGA 2 (FORTSÄTTNING)

Passar dig som precis genomgått nybörjarkursen eller praktiserat ett tag och vill gå vidare i första serien. På de ledda klasserna tränar vi på att få ett bra flöde igenom första seriens asanas (ställningar). Du får lära dig alla stående positioner, fler sittande och hela avslutningsfrekvensen. Tanken är att under kursen,  lär dig ordningen på rörelserna så att du sedan kan gå över till att praktisera självständigt (Mysore style)

Start: v 35

Tid: lördagar kl. 9.00-10.30

Lärare: Nina Burge

Pris: 2900 kr (hela terminen). Early bird: 2400 kr t o m 16/7. Boka din kurs via vår butik!

 

TEKNIK  (JIVAMUKTI / VINYASA NYBÖRJARE)

Denna kurs är utformat för att ge studenten  grunderna för hur en vinyasa/ Jivamukti klass fungerar och teknisk utför positionerna. Vi lär oss teknisk ”hur man gör”. Vinyasa är en metod för att praktisera asana (rörelserna) i sekvenser, där en position flyter i nästa och synkroniseras med andningen. Varje vecka fokuserar vi på en grupp asana: stående, framåtböjningar, bakåtböjningar, inversioner. Kursen passar för nybörjare men även för utövare som vill fördjupa sig i linjering och teknik.

Start: v 35, v 39, v43, v47

Tid: lördagar, 10.45 -12.00

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 4 ggr, 750 kr. Early bird: 600 kr. Boka din kurs via vår butik!

 

MEDIYOGA, (TEMA STRESS)

Vi lever i ett högt tempo med ständiga förändringar och splittringen av vår uppmärksamhet har aldrig varit större. Det kan leda till ohälsa, stress, utmattning, otrygghet, dålig självkänsla, mm Stressreaktionen aktiveras ofta när vi upplever att livet sätter större press på oss än vad vi upplever att vi kan leva upp till. Det här är en kurs som riktar sig till dig som är utbränd, stressad och vill lära dig att få tillgång till verktyg för att återhämta systemet men hjälp av Mediyoga, meditationer och andning.

Några evidens baserade effekter:  balanserar nervsystemet, skapar positiva hormoner samt slappnar av i muskler och bindväv, förbättrar din koncentration.

Start:  v 35

Tid: måndagar, kl. 17.15-18.15

Lärare: Jessica Frösell

Pris: 2400 kr (hela terminen). Early bird: 1850 kr t o m 16/7. Boka din kurs via vår butik!

 

MEDIYOGA BAS

Detta är en kurs för dig med MediYogas mest grundläggande pass. Du väljer själv om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol. Vi går igenom tre grundläggande yogapass och sex meditationer (MediYogas startpaket). Dessa har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Start v 35

Tid: torsdagar 16.45-17.45

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 2400 kr (hela terminen). Early bird: 1850 kr t o m 16/7. Boka din kurs via vår butik!

 

TERAPEUTISK HATHA

Det är en terapeutisk yogaform med fokus på de inre organen och nervsystemet. Hjälpmedel/redskap används, såsom klossar, massagebollar, kuddar och filtar för att nå in till de stelaste musklerna och även bindväv. Vi kommer vi arbeta med att bygga en stabil och stark grund i kroppen. Vi hittar in i våra asana (de fysiska yogapositionerna) metodiskt och i bra linjering som syftar till balans, stabilitet och styrka. Vi jobbar med att öppna kroppen mjukt, att varsebli spänningar genom att hålla eller att flöda mjukt. Andningen en viktig hörnsten i yoga, vi kommer även att utforska hur vi kan använda andningen för att släppa spänningar.

Start v 35

Tid: tisdagar kl. 19.15-20.15 eller onsdagar kl. 9.00-10.00 eller

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 2400 kr (hela terminen). Early bird: 1850 kr t o m 16/7. Boka din kurs via vår butik!

 

MAMMABABY

Yoga tillsammans med din bebis. Hjälper nyblivna mammor att komma i balans, både fysiskt och mentalt, stärka bandet mellan mamma och babysen. Bebisen bör vara minst 2 månader, 3 månaders ålder, upp till ca 6-8 månader. Efter ca 3 månader  börjar barnet bli intresserad av sin omgivning, och njuta mer som en egen varelse på golvet med de andra barnen.  Du kan börja göra yoga ca 40 dagar efter förlossningen eller när man varit på sitt återbesök hos barnmorskan. Av hygieniska själ ta gärna med egen yogamatta eller filt att lägga på våra mattor.

Start v 35

Tid: tisdagar kl. 10-00 – 10.45

Lärare: Jessica Svensson

Pris: 950 kr, 6 ggr . Boka din kurs via vår butik!

TEMAPASS

 KLANGRESA

Vi börjar passen med mjukyoga och andningsövningar och varvar ner gradvis till en lång avslappning med klang från tibetanska skålar.

Ljudets effekt påverkar hela systemet och de underbara akustiska instrumenten spelas i helande syfte. Klangresa är en form av ljudterapi, en avslappningsövning med hjälp av vibrationerna från tibetanska skålar. Vibrationerna som balanserar ditt energisystem är helande och avslappnande. De rensar systemet från stress, irritation, frustration etc och löser upp spänningar och blockeringar fysiskt, mentalt och känslomässigt. Vibrationerna stärker också immunförsvaret. I Tyskland och Österrike används metoden ibland för rehabilitering inom sjukvården.

Datum: 2/9, kl. 12.15-13.15

Lärare: Roxana Berndal

Pris:150  kr. Boka passet via vår butik!

 

BAKÅTBÖJNINGAR

Släpp emotionella spänningar och låt känslorna av energi och glädje komma fram! ! Bakåtböjningar kallas även för hjärtöppnare då inte släpper bara fysiska spänningar utan även emotionella. Bakåtböjningar väcker ofta starka känslor i form av stor glädje men också av rädsla eller obehag. De kallas ibland för hjärtöppnare och hjälper oss att bli av med olika fysiska och emotionella spänningar. Att göra bakåtböjningar är en bra motvikt till allt stillasittande i vårt liv.

I den här workshopen utforskar vi hur det känns att böja kroppen bakåt och vi lär oss att förbereda sig till detta. Vi värmer upp hela kroppen, sträcker ut och öppnar kroppens framsida (bröstkorgen, axlar och höft) samt stärker benen och armarna. Vi lär oss tekniker som gör det möjligt att göra bakåtböjningar på ett säkert sätt.

Datum: 30:e september, kl. 14.00 -16.00

Lärare: Katarina Tubylewicz .

Pris: 299 kr. Boka passet via vår butik!

 

MASSAGE FÖR HEMMABRUK

Att gå en massagekurs tillsammans kan öppna dörren till ett helt nytt sätt att beröra varandra. Massage är inte bara skönt, avslappnande och lugnande, det fungerar också smärtlindrande och förebygger muskulära besvär.
Ni får lära er olika grepp för rygg och nacke, som kan ni använda er av för avslappning och i förebyggande syfte. Ni får också lära er när det är bra med massage, när man ska undvika att massera och vad som händer i kroppen under massagen.
Ta med din partner, vän, barn (över 16 år) eller förälder. Eller varför inte ge kursen i present till någon du tycker om?

Tid: ca 3 timmar
Kostnad: 1.995 kr per par

Kursledare: Roxana Berndal

Boka din kurs här!