Det finns flera olika former för massage allt från avslappning till behandlande massage vid specifika besvär. Hos oss på på Brahmayoga & massage kan du välja bland olika typer av massage: förebyggande, behandlande, rehabiliterande, återhämtande eller avslappning

Det man åstadkommer med massage kan man definiera som ett tryck och töjningar på vävnader, särskilt då på muskler, blodkärl och hud. Detta medför en rad olika positiva effekter: mentala, fysiska och känslomässiga:

 • Fysisk nivå
  • Blodcirkulationen och lymfcirkulationen ökar;
  • Musklerna blir smidigare och mer elastiska;
  • Musklerna och huden får en ökad näringsupptagningsförmåga;
  • Återhämtningsförmågan i musklerna ökar;
  • Bindvävsbildningen motverkas;
  • Blodvolymen, och då även temperaturen i musklerna ökar;
  • Fler kapillärer kommer till användning;
  • Muskelatrofieringen vid inaktivitet minskar;
  • Blodtrycket sjunker (tillfälligtvis);
  • Utsöndringen av vätska och slaggprodukter ökar;
  • Den egna kroppskännedomen ökar;
  • Nervsystemet får en lugnande effekt och stress-symptom minskar;
  • En djupare och lättare andning gynnas;
  • Antalet röda blodkroppar ökar successivt;
  • Immunförsvaret stärks.
 • Mental nivå
  • Avslappningsförmågan ökar;
  • Mental stress minskar och en lugnare sinnestämning gynnas;
  • Man blir mer medveten om sina sinnessignaler.
  • Kunskapen om sambandet mellan kropp och sinne ökar.
 • Känslomässig nivå
  • Hjälper till att tillfredsställa behovet får beröring och omtanke;
  • En känsla om allmänt välmående skapas;
  • Hjälper till att bearbeta bekymmerskänslor;
  • Underlättar förmågan att uttrycka sig känslomässigt;
  • Skapar en känsla av att vara ett och i harmoni

MASSAGE

SVENSK KLASSISK MASSAGE Förebyggande och lugnande. Massagen är handfast och djupgående. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp, samtidigt ger en skön avslappning.  Massagen bidrar till lugn, avslappning och ökar välbefinnandet och rörligheten.

AVSLAPPNINGSMASSAGE är en lätt och behaglig form av massage som syftar till att vara just avslappnande. Många av oss lever med alldeles för mycket stress i vår vardag och då är denna form av massage ett fantastiskt bra sätt att varva ner och börja koppla av. Massagen ökar utsöndringen av lugn och ro-hormon i kroppen så att hjärtfrekvensen minskar och välbefinnandet ökar genom antistress hormonet oxytocin frigörs vid beröring, vilket ger en lugnande och avslappnande effekt.

IDROTTSMASSAGE En djupgående massage som känns lite mer p g a att man även jobbar med djupa muskelgrupper, töjning av förkortade muskler och vid behov även med triggerpunktsbehandling. Det är ett bra komplement till din träning och man kan förebygga muskulära skador och påskynda eventuella läkningsprocesser. En ansträngd muskel återhämtar sig snabbare genom massage och ämnesomsättningen i musklerna påverkas positivt och på så sätt ges idrottaren möjlighet att träna mer intensivt och höja sin prestation. Idrottsmassage är en bra uppladdning inför tävlingar.

TRIGGERPUNKT BEHANDILING Triggerpunkter är ”muskelknutor” som är belägna i framförallt ryggens muskulatur. Detta orsakar dålig blodcirkulation och området blir extra känsligt för tryck. En så kallad aktiv triggerpunkt strålar smärta till sitt ”eget” utstrålningsområde utan att musklerna arbetar. Triggerpunkter brukar ge upphov till en molande smärta som kan vara väldigt obehaglig, framförallt när man är sitter/ligger i en avslappnad ställning.

Ett vanligt exempel är stillasittande arbete vid datorer som ger ökad förekomst av triggerpunkter i skulder- och nackmuskulaturen.

Triggerpunkter  behandlas med triggerpunktsmassage över muskeln, därefter tryckbehandling precis på triggerpunkten och sedan specifik stretching.

MEDICINSK MASSAGE  En behandling för rehabilitering av flera typer av symptom och besvär. Några av dessa är: ischias, migrän, huvudvärk, förstoppning, minskad rörelseförmåga,  rygg och nacksmärtor, fotsmärtor, tennis, Golf -armbåge, smärta i samband med begränsad fascia, muskelkramper, arbetsskador, domningar, stickningar.

BARNMASSAGE En mjuk antistress massage på barnets villkor, med lavendel massageolja om det önskas eller varför inte bara massera med kläderna på. Massage har visat sig vara en enkel väg till att förbättra minnet och koncentrationsförmågan.  Aggressivitet, stress, sömnlöshet och oro i skolan har visat sig minska påtagligt när barnen får massage.

SPA MASSAGE

AROMAMASSAGE En mjuk massagemetod, där man använder eteriska oljor, vilka absorberas av huden. Aromamassage kan användas vid muskelvärk, huvudvärk, avslappning mm. Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk och menstruationsvärk till idrottsskador eller matsmältningsbesvär mm.

 

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Ayurvediska behandlingar har sitt ursprung i Indien och upptäcktes för över 5000 år sedan. Ayurveda betyder “ren kunskap om livet”.  I en traditionell  Ayurvedisk behandling används varm olja.  Behandlingarna renar kroppen från slaggprodukter och toxiner, stärker och balanserar energiflödet i kroppen.

YOGAMASSAGE En kraftfull form av kroppsterapi som kombinerar djupgående muskelmassage med yogastreching och andning. Massagen utförs på golvet och terapeuten använder både händer och fötter. Massagen löser upp spänningar i kroppen samtidigt som andningstekniken och strechingen ser till att kroppen kommer i balans och det naturliga energiflödet återskapas. Ayurvediska oljor med helande egenskaper används för att balansera doshorna.

HUVUD OCH ANSIKTSMASSAGE Mycket effektfull form av massageterapi. Huvudet, nacken och skuldror – de områden som är mest känsliga och utsatta för stress och spänningar masseras varsamt, bestämt och rytmiskt tills spänningen börjar släppa. Indisk huvudmassage har effekt på hela kroppen och ger en djupavslappning och ett välbefinnande.

DOSHA BALANCE En mjuk och välgörande helkroppsmassage med ayurvediska oljor, valda efter din personlighet (dina doshor). Massagen inleds på hjässan, övergår sedan till hela kroppen och avslutas med ansiktsmassage.  Behandlingen ger total avspänning och är uppmjukande för leder.

MARMA BEHANDLING, (ayurvedisk accupresur på vitala punkter),  är en kraftig behandling där marma punkterna stimuleras. Marmas är en mycket viktig del av ayurvediska anatomin och kirurgi. Marma punkten definieras som en anatomisk plats där hud, vener, artärer, senor, ben och leder träffas. Det finns 107 Marma punkter i hela kroppen. Varje punkt har sin egen intelligens och medvetande, som koordinerar med kropp och själ. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter.  Dessa punkter kommunicerar och står i relation till andra delar i kroppen (triggerpunkter). Behandlingen ges med ayurvediska oljor.

ÖSTERLÄNDSK MEDICIN

ENERGIMASSAGE har sitt ursprung i Japan och den österlänsdska traditionen med akupunktursystemet som grund tillsammans med olika massagegrepp. Behandlingen ökar energiflödet, blod-och lymfcirkulationen ökar och den ger en mjukare muskulatur och bindväv. Behandlingen ges med tryck/pressur och massage på axlar, rygg, säte, armar och huvud. Den är bra vid rygg-, nack- och huvudvärk, stelhet, trötthet och den har en uppiggande effekt då den ges med snabba tryck längs kroppens meridiansystem. Behandlingen upplevs ofta både avslappnande och uppiggande!

TUINA TERAPI  är en gammal välkänd behandlingsmetod i Kina, där en speciell teknik med ‘tryck’ och ‘dra’ tillämpas för att aktivera olika energi-meridianerna så att helhetsbalansen nås på djupare nivå. En effektiv behandling mot stress-relaterade besvär och övriga åkommor t.ex migrän, sömnlöshet, spända nacken och axlarna, stelhet i kroppen, ont i lederna, mm.

ZONTERAPI / REFLEXIOLOGI  är en behandlingsmetod som innebär att man stimulerar olika zoner som representerar kroppens olika organ och kroppsdelar. Vid behandling stimuleras de olika reflexzonerna med ett distinkt tryck. Detta leder till en reaktion i det området zonen svarar mot, energiflödet ökar och kroppens egen självläkningsprocess sätts igång. Användningsområde: Migrän, Astma, Tennisarmbåge, Hudbesvär, Eksem, Psoriasis, Störningar i mag- och tarmsystemet, Barnlöshet, Gall- och leverbesvär

LJUDTERAPI / KLANGMASSAGE är djupavslappnande:  en kombination av  hands-on massage och klangskålarnas välgörande ljud och vibrationer. Respektive klangskålar placeras vid kroppens chakran, på framsidan av klientens liggande, påklädda kropp. Klangmassage metoden är baserad på Peter Hess® klangforskning

CHAKRA BALANSERING är en holistisk behandling som löser upp blockeringar i kroppens energipunkter, för att komma i balans såväl fysiskt, psykiskt som emotionellt. Dessa lagrade minnen eller mönster av våra gamla programmeringar i undermedvetandet är annars väldigt svårt att nå genom enbart fysiska analyser. Mer sanning ligger faktiskt i det osynliga energitillståndet som konstant påverkar våra tankesätt, våra beteenden, våra värderingar, våra uppfattningar om livet. Chakra balansering är en användbar metod för själv förnyelse till ett gladare, ett säkrare och ett värdigare ‘jag’.

 

 

Boka nu