MASSAGE

Det finns flera olika former för massage allt från avslappning till behandlande massage vid specifika besvär. Hos oss på på Brahmayoga & massage kan du välja bland olika typer av massage: förebyggande, behandlande, rehabiliterande, återhämtande eller avslappning

Det man åstadkommer med massage kan man definiera som ett tryck och töjningar på vävnader, särskilt då på muskler, blodkärl och hud. Detta medför en rad olika positiva effekter: mentala, fysiska och känslomässiga:

 • Fysisk nivå
  • Blodcirkulationen och lymfcirkulationen ökar;
  • Musklerna blir smidigare och mer elastiska;
  • Musklerna och huden får en ökad näringsupptagningsförmåga;
  • Återhämtningsförmågan i musklerna ökar;
  • Bindvävsbildningen motverkas;
  • Blodvolymen, och då även temperaturen i musklerna ökar;
  • Fler kapillärer kommer till användning;
  • Muskelatrofieringen vid inaktivitet minskar;
  • Blodtrycket sjunker (tillfälligtvis);
  • Utsöndringen av vätska och slaggprodukter ökar;
  • Den egna kroppskännedomen ökar;
  • Nervsystemet får en lugnande effekt och stress-symptom minskar;
  • En djupare och lättare andning gynnas;
  • Antalet röda blodkroppar ökar successivt;
  • Immunförsvaret stärks.
 • Mental nivå
  • Avslappningsförmågan ökar;
  • Mental stress minskar och en lugnare sinnestämning gynnas;
  • Man blir mer medveten om sina sinnessignaler.
  • Kunskapen om sambandet mellan kropp och sinne ökar.
 • Känslomässig nivå
  • Hjälper till att tillfredsställa behovet får beröring och omtanke;
  • En känsla om allmänt välmående skapas;
  • Hjälper till att bearbeta bekymmerskänslor;
  • Underlättar förmågan att uttrycka sig känslomässigt;
  • Skapar en känsla av att vara ett och i harmoni;

 

SVENSK KLASSISK MASSAGE Förebyggande och lugnande. Massagen är handfast och djupgående. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp, samtidigt ger en skön avslappning.  Massagen bidrar till lugn, avslappning och ökar välbefinnandet och rörligheten.

AVSLAPPNINGSMASSAGE är en lätt och behaglig form av massage som syftar till att vara just avslappnande. Många av oss lever med alldeles för mycket stress i vår vardag och då är denna form av massage ett fantastiskt bra sätt att varva ner och börja koppla av. Massagen ökar utsöndringen av lugn och ro-hormon i kroppen så att hjärtfrekvensen minskar och välbefinnandet ökar genom antistress hormonet oxytocin frigörs vid beröring, vilket ger en lugnande och avslappnande effekt.

IDROTTSMASSAGE En djupgående massage som känns lite mer p g a att man även jobbar med djupa muskelgrupper, töjning av förkortade muskler och vid behov även med triggerpunktsbehandling. Det är ett bra komplement till din träning och man kan förebygga muskulära skador och påskynda eventuella läkningsprocesser. En ansträngd muskel återhämtar sig snabbare genom massage och ämnesomsättningen i musklerna påverkas positivt och på så sätt ges idrottaren möjlighet att träna mer intensivt och höja sin prestation. Idrottsmassage är en bra uppladdning inför tävlingar.

MEDICINSK MASSAGE  En behandling för rehabilitering av flera typer av symptom och besvär. Några av dessa är: ischias, migrän, huvudvärk, förstoppning, minskad rörelseförmåga,  rygg och nacksmärtor, fotsmärtor, tennis, Golf -armbåge, smärta i samband med begränsad fascia, muskelkramper, arbetsskador, domningar, stickningar.

BARNMASSAGE En mjuk antistress massage på barnets villkor, med lavendel massageolja om det önskas eller varför inte bara massera med kläderna på. Massage har visat sig vara en enkel väg till att förbättra minnet och koncentrationsförmågan.  Aggressivitet, stress, sömnlöshet och oro i skolan har visat sig minska påtagligt när barnen får massage.

SPA MASSAGE

AROMAMASSAGE En mjuk massagemetod, där man använder eteriska oljor, vilka absorberas av huden. Aromamassage kan användas vid muskelvärk, huvudvärk, avslappning mm. Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk och menstruationsvärk till idrottsskador eller matsmältningsbesvär mm.

CELLULITEMASSAGE är en kraftfull massage som koncentrerar sig mest på de drabbade områdena: ex. ben, höft säte, armar. Den är en utrensande och fettreducerande intensiv behandling som de flesta upplever det som ”ont-skönt”.  Celluliter beror i första hand på dålig blodcirkulation, ohälsosam kost, gener, och hormonella rubbningar. Ca 90 % av alla kvinnor drabbas. Förutom förändringar i kost och träning, är en av metoderna för att minska celluliter djupgående massage med speciella grepp. Denna massage minskar toxinerna och vattnet som samlats upp i din fettmassa. För att få effekt rekommenderas regelbundna behandlingar. Massagen utförs ej på personer med åderbråck, gravida eller personer som äter blodförtunnande medel.

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Ayurvediska behandlingar har sitt ursprung i Indien och upptäcktes för över 5000 år sedan. Ayurveda betyder “ren kunskap om livet”.  I en traditionell  Ayurvedisk behandling används varm olja.  Behandlingarna renar kroppen från slaggprodukter och toxiner, stärker och balanserar energiflödet i kroppen.

YOGAMASSAGE En kraftfull form av kroppsterapi som kombinerar djupgående muskelmassage med yogastreching och andning. Massagen utförs på golvet och terapeuten använder både händer och fötter. Massagen löser upp spänningar i kroppen samtidigt som andningstekniken och strechingen ser till att kroppen kommer i balans och det naturliga energiflödet återskapas. Ayurvediska oljor med helande egenskaper används för att balansera doshorna.

HUVUD OCH ANSIKTSMASSAGE Mycket effektfull form av massageterapi. Huvudet, nacken och skuldror – de områden som är mest känsliga och utsatta för stress och spänningar masseras varsamt, bestämt och rytmiskt tills spänningen börjar släppa. Indisk huvudmassage har effekt på hela kroppen och ger en djupavslappning och ett välbefinnande.

DOSHA BALANCE En mjuk och välgörande helkroppsmassage med ayurvediska oljor, valda efter din personlighet (dina doshor). Massagen inleds på hjässan, övergår sedan till hela kroppen och avslutas med ansiktsmassage.  Behandlingen ger total avspänning och är uppmjukande för leder.

BODY SCRUB OCH HUVUDMASSAGE En renande behandling. En scrub fungerar på ett flertal olika sätt: när scruben masserar över din kropp, så hjälper den exfolierande peelingen att bli av med döda hudceller. Gnuggningsverkan som uppstår ökar cirkulationen och hjälper till att tömma dina lymfkörtlar genom att öka blodflödet till hudens yta, lugna och återfukta huden. Effekterna kan vara olika beroende på vilken scrub du vill använda: Vata: harmoniserande, Pitta: vitaliserande, Kapha: energiserande. Du blir även insmord i kroppsolja av samma dosha som scruben. För huvudmassagen används varm olja.
Boka nu