HATHA 1 (NYBÖRJARE)

Du har kanske provat på yoga vid ett eller flera tillfällen eller inte alls och nu vill du komma igång. Detta är ett bra tillfälle att börja och skapa en rutin som fungerar för dig! Den här klassen är för dig som vill skapa en gedigen grund för att bygga upp en god förståelse för hur positionerna fungerar. Då yoga är en individuell praktik hjälper denna klass dig att förstå hur du ska jobba utifrån dina egna förutsättningar. Även du som har praktiserat ett tag är du välkommen! 

Tid: Onsdagar kl. 18.00-19-15

Lärare: Nenne Andersson

Erbjudande resten av terminen: 1250 kr  Boka din kurs via vår butik!

 

MEDIYOGA BAS

Detta är en kurs för dig med MediYogas mest grundläggande pass. Du väljer själv om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol. Vi går igenom tre grundläggande yogapass och sex meditationer (MediYogas startpaket). Dessa har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Tid: måndagar 17.15-18.15

Lärare: Jessica Frösell

Pris: 1200 kr resten av terminen.  Boka din plats via vår butik!

 

TERAPEUTISK HATHA

Det är en terapeutisk yogaform med fokus på de inre organen och nervsystemet. Hjälpmedel/redskap används, såsom klossar, massagebollar, kuddar och filtar för att nå in till de stelaste musklerna och även bindväv. Vi kommer vi arbeta med att bygga en stabil och stark grund i kroppen. Vi hittar in i våra asana (de fysiska yogapositionerna) metodiskt och i bra linjering som syftar till balans, stabilitet och styrka. Vi jobbar med att öppna kroppen mjukt, att varsebli spänningar genom att hålla eller att flöda mjukt. Andningen en viktig hörnsten i yoga, vi kommer även att utforska hur vi kan använda andningen för att släppa spänningar.

Tid: tisdagar kl. 19.15-20.15 eller onsdagar kl. 9.00-10.00 eller

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 1200 kr resten av terminen. Boka din plats via vår butik!

 

MAMMABABY

Yoga tillsammans med din bebis. Hjälper nyblivna mammor att komma i balans, både fysiskt och mentalt, stärka bandet mellan mamma och babysen. Bebisen bör vara minst 2 månader, 3 månaders ålder, upp till ca 6-8 månader. Efter ca 3 månader  börjar barnet bli intresserad av sin omgivning, och njuta mer som en egen varelse på golvet med de andra barnen.  Du kan börja göra yoga ca 40 dagar efter förlossningen eller när man varit på sitt återbesök hos barnmorskan. Av hygieniska själ ta gärna med egen yogamatta eller filt att lägga på våra mattor.

Tid: tisdagar kl. 10-00 – 10.45

Lärare: Jessica Svensson

Pris: 200 kr /gång  . Boka plats här!

TEMAPASS

 YOGA & KLANGRESA

Vi börjar passen med mjukyoga och andningsövningar och varvar ner gradvis till en lång avslappning med klang från tibetanska skålar.

Ljudets effekt påverkar hela systemet och de underbara akustiska instrumenten spelas i helande syfte. Klangresa är en form av ljudterapi, en avslappningsövning med hjälp av vibrationerna från tibetanska skålar. Vibrationerna som balanserar ditt energisystem är helande och avslappnande. De rensar systemet från stress, irritation, frustration etc och löser upp spänningar och blockeringar fysiskt, mentalt och känslomässigt. Vibrationerna stärker också immunförsvaret. I Tyskland och Österrike används metoden ibland för rehabilitering inom sjukvården.

Datum: 29/10, kl. 11.00-12.15

Lärare: Jenni Enigk

Pris:180  kr. Boka passet via vår butik!

 

FAMILJEYOGA

Kom och yoga tillsammans med ditt barn, barnbarn eller en väns barn! Vi yogar tillsammans, barn och vuxna på ett lekfullt sätt. I mötet med familjeyoga hittar du och ditt barn en gemensam plattform för ditt barn och barnet inom dig.

OBS En plats (200 kr) gäller för en vuxen och ett barn. 3:e biljet för andra barn i familjen köpes separat, 150 kr

Datum: 12/11
7-12 år , kl 10.30
3-6 år, kl 11.45
Boka plats här!