YOGA FÖR NYBÖRJARE INTENSIV (helgkurs)

24:e – 26:e augusti 2018

För dig som inte har provat yoga tidigare, har haft ett uppehåll eller vill få en genomgång av grundteknikerna i yoga, har vi en introduktionskurs.

Vi träffas en 2 timmar på fredagen, lördagen och på söndagen. Detta är ett bra sätt att introduceras i yoga filosofin och få en känsla för vad yogautövningen innebär. Vi fokuserar på de vanligaste förekommande positionerna och gör olika övningar som hjälper dig att känna hur kroppen kan komma in i optimal position från insidan och ut. En bra grund för att fortsätta gå på öppna klasser och yoga i grupp.

Lärare: Nenne Folkeson (fd Andersson)

Pris: 699 kr

Program:

Fredag kl. 17.00 – 19:00

Lördag kl. 9.30-11.30

Söndag kl. 9.30-11.30

Köp kursen via vår butik. 

 

BASIC

4 ggr, Start: lördagar, 22/9 – 13/10, kl. 12.00-13.30

Basic är kurs som är förberedande för  dynamiska öppna klasser (Hatha, Vinyasa, Jivamukti). Den lämpar för dig som är nybörjare, vill behärska tekniken i positioner eller har haft ett uppehåll eller vill träna grundteknikerna i yoga. Du kommer även att lära dig använda props (block, bolster, yogabälte, mm).  Varje vecka har vi fokus på olika asana grupper:

v1 – Stående -stabilitet and kontakt med jorden

v2 – Sittande positioner – framåtböjningar, höfttöppnare, twist (rotationer) , släpp det som har vari

v3- Bakåtböjningar,  öppna upp mentalt för framtiden –

v4- Inversioner, andning, meditation

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 695 kr

Köp kursen via vår butik och boka din plats via vår online schema!

 

TERAPEUTISK YOGA OCH MINDFULNESS

Start: Tisdag 4/9 kl. kl 10.00

En mjukare, terapeutisk yogaform med fokus på inre organ, bindväv och nervsystemet. Vi förflyttar oss i ett långsamt tempo med mjuka rörelser för axlar, bål och rygg i ett lugnt flöde för att bygga upp styrka, balans och smidighet. Vi tränar att praktisera mindfulness i yogan och lyssna, tolka  signalerna som kroppen och sinnen skickar till oss. Hjälpmedel och redskap används – klossar, massagebollar, kuddar och filtar – för att nå in till de stelaste musklerna och även bindväv. Fokus på andning och närvaro i stunden. Klassen avslutas med en lång avslappning.

Pris: 2550 kr (15 ggr)

Köp kursen via vår butik och boka din plats via vår online schema!

 

MEDIYOGA / MEDICINSKYOGA

Start: Måndag 3/9, 11.00 eller Torsdag 30/8, kl. 10.00

En terapeutisk yogaform som utvecklades av Göran Boll och har ursprung i Kundaliniyoga. Mediyoga innefattar ett hundratal olika pass och meditationer och kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, vid rygg- och hjärtproblem, sömn- och ätstörningar, Parkinson, migrän et cetera. Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av Medicinsk Yoga.

Köp kursen via vår butik och boka din plats via vår online schema!

Pris: 2550 kr (15 ggr)

 

WORKSHOP: LÄR DIG ANDAS 

2/9 kl. 10.30-12.00

En  workshop som introducerar dig till andningens fascinerande och spännande värld! Vi lär oss balanserande, meditativa samt lugnande, nedvarvande och återhämtande andningsövningar (pranayama) från yogatraditionen. Vi börjar med teori från yogans uråldriga visdomar och varvar med fakta från modern forskning om hur medveten andning kan gynna och påverka vår fysiologi och hälsa, samt främja vår förmåga till närvaro och ökad medvetenhet. Vi utforskar och provar olika praktiska övningar, observerar känsla, tanke och kroppsförnimmelser i stillhet, och efteråt reflekterar vi över effekten och delar med oss av våra insikter och erfarenheter.

Andningsträningen är ej fysiskt ansträngande, men lösa/bekväma kläder rekommenderas så att magen kan röra sig fritt när du sitter/ligger. Vissa övningar rekommenderas inte under graviditet. Observera att största delen av workshopen är sittandes på golv i meditationsställning, med små liggande vilopauser dock. Andningsträningen passar både oerfaren som erfaren yogautövare. Det är en fin förberedelse inför meditation.

Välkommen att andas in vitalitet och nya insikter, och andas ut det som blockerar och inte längre gynnar dig!

”Jag andas in och stillar kropp och själ, jag andas ut och ler. Att vara i stundens nu är en underbar stund!”– Thich Nhat Hanh, Zen mästare

Workshopledare: Jenni Enigk

Pris: 200 kr

Köp biljetten via vår butik och boka din plats via vår online schema!

 

BARNYOGA

Start: tisdagen 4/9, kl 16.45

En kurs för barn mellan 6 till 11 år. En barnyoga klass skiljer sig från en vanligt yoga klass: glädjen och leken är viktiga. Yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får barnen att må bra. Barnen får med sig redskap för att kunna vara här och nu och lära sig lägga fokus på sin egen andning. Kreativa inslag såsom färg, musik och dans förekommer. Vi övar på den inre dialogen med  avslappningsövning och meditation.

Pris: 1950 kr (15 ggr)

 

TONÅRSYOGA

Start: fredagar 7/9, kl. 16.15-17.15,  15 ggr

En kurs på tonåringens villkor (12-16 år). Rörelserna är dynamiska och ger de ökad kroppsmedvetenhet, koordination och fokus. Vi tränar avspänning, andning och meditation. Yoga för tonåringar bidrar till att balansera humör, att lära sig våga sätta gränser och att hitta sin egen motivation och kreativitet. Yoga ger inre styrka och ett större lugn, ökar koncentrationsförmåga  och självkänsla.  Låt din tonåring få en paus i vardagen med hjälp av yoga.

Pris: 1950 kr (15 ggr)

Lärare: katharina Dahlbeck

 

TEMAKLASS: FAMILJEYOGA

Barn mellan 3-5 år: Söndagar, 9/9, 7/10, 4/11   kl. 10.00 – 10.45

Barn mellan 6-11 år: Söndagar, 9/9, 7/10, 4/11   kl. 11.30 – 12.30

Kom och yoga tillsammans med ditt barn, barnbarn eller en väns barn! Vi yogar tillsammans, barn och vuxna på ett lekfullt sätt. I mötet med familjeyoga hittar du och ditt barn en gemensam plattform för ditt barn och barnet inom dig.

Pris: 225 kr/klass (en vuxen och ett barn)

 

WORKSHOP: YOGA BORT DINA KLIMAKTERIEBESVÄR

16/9 kl 10.30-12.30

En workshop som kommer att ge dig praktiska verktyg att hantera förändringarna i ditt sinne och kropp för ett bättre, skönare övergång! hemma.

Klimakteriet är en fas av livet som alla kvinnor går igenom. Ändring av hormonnivåerna hos leder ofta till symtom som viktökning, heta, nattsvett, humörfluktuationer, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter och inlärningssvårigheter, t o m glömska.

Forskningen visar att klimakteriet kan också öka risken för komplikationer som kardiovaskulära sjukdomar, osteoporos, urininkontinens och i vissa fall bröstcancer.

Genom att praktisera yoga och meditation som stimulerar stärker körtelsystemet så kan obehagskänslor under menopausen försvinna helt. Du kommer att få ett program med yoga positioner, andningsövningar, och meditation, som du kan träna varje dag.

Workshopledare: Roxana Berndal

Pris: 350 kr

Köp biljetten via vår butik.

 

WORKSHOP: PAUS

7/10 kl 14.30- 17.00

Välkommen till en eftermiddag med temat ÅTERHÄMTNING.

Om nervsystemet, hjärnan och hur stress påverkar oss samt vad vi med yogans hjälp kan göra för att leva ett rikare liv med mer energi. Ulrica leder oss därefter genom mjuka övningar med syfte att varva ner stress och spänningar i kroppen för att successivt landa på bolster, filtar och kuddar in i en aktiv, djup vila som avslutas med avslutande liggande Yoga Nidra meditation. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och med en starkare och mer avspänd fysik.

Workshopledare: Ulrica Norberg

Ulrica Norberg, journalist och författare tillika en av Europas mest rutinerade yogalärare och utbildare, inleder eftermiddagen med en timmes föreläsning om hur vår hjärna och nervsystem när i stress, hindrar oss ifrån att leva livet fullt ut. Samt om vilken av Återhämtning för sinne, kropp och själ. Ulrica berättar om det träningsvärlden kallar för det nya svarta, just att via effektiva metoder återskapa prestandan i det parasympatiska nervsystemet via andningsövningar och så kallad Restorative yoga; återhämtning via stillsamma yogaövningar.

Ulrica är aktuell med sina två böcker ”ANDAS” och ”ÅTERHÄMTNING” som visat hur mycket rikare våra liv kan bli av att lära oss förmågan att hitta paus och fokus i det aktiva och rörliga och tvärtom. Och hur vi kan mobilisera kraft klokare genom att lära oss att andas bättre.

Båda böckerna kommer att finnas till försäljning under eftermiddagen.

Pris: 600 kr

Köp biljetten via vår butik.

Obs! Våra workshop eller temaklasser är ej avbokningsbara eller ombokningsbara.