YOGA FÖR NYBÖRJARE INTENSIV (helgkurs)

24:e – 26:e augusti 2018

För dig som inte har provat yoga tidigare, har haft ett uppehåll eller vill få en genomgång av grundteknikerna i yoga, har vi en introduktionskurs.

Vi träffas en 2 timmar på fredagen, lördagen och på söndagen. Detta är ett bra sätt att introduceras i yoga filosofin och få en känsla för vad yogautövningen innebär. Vi fokuserar på de vanligaste förekommande positionerna och gör olika övningar som hjälper dig att känna hur kroppen kan komma in i optimal position från insidan och ut. En bra grund för att fortsätta gå på öppna klasser och yoga i grupp.

Lärare: Nenne Folkesson (fd Andersson)

Pris: 699 kr

Program:

Fredag kl. 17.00 – 19:00

Lördag kl. 9.30-11.30

Söndag kl. 9.30-11.30

Boka din plats via vår online schema!

 

LÄR DIG ANDAS 

3/6 kl. 10.30-12.00

En  workshop som introducerar dig till andningens fascinerande och spännande värld!

Vi lär oss balanserande, meditativa samt lugnande, nedvarvande och återhämtande andningsövningar (pranayama) från yogatraditionen. Vi börjar med teori från yogans uråldriga visdomar och varvar med fakta från modern forskning om hur medveten andning kan gynna och påverka vår fysiologi och hälsa, samt främja vår förmåga till närvaro och ökad medvetenhet. Vi utforskar och provar olika praktiska övningar, observerar känsla, tanke och kroppsförnimmelser i stillhet, och efteråt reflekterar vi över effekten och delar med oss av våra insikter och erfarenheter.

Andningsträningen är ej fysiskt ansträngande, men lösa/bekväma kläder rekommenderas så att magen kan röra sig fritt när du sitter/ligger. Vissa övningar rekommenderas inte under graviditet. Observera att största delen av workshopen är sittandes på golv i meditationsställning, med små liggande vilopauser dock. Andningsträningen passar både oerfaren som erfaren yogautövare. Det är en fin förberedelse inför meditation.

Välkommen att andas in vitalitet och nya insikter, och andas ut det som blockerar och inte längre gynnar dig!

”Jag andas in och stillar kropp och själ, jag andas ut och ler. Att vara i stundens nu är en underbar stund!”– Thich Nhat Hanh, Zen mästare

Workshopledare: Jenni Enigk

Pris: 200 kr

Boka plats via online scheman!

MEDIYOGA BAS

Detta är en kurs för dig med MediYogas mest grundläggande pass. Du väljer själv om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol. Vi går igenom tre grundläggande yogapass och sex meditationer (MediYogas startpaket). Dessa har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Tid: måndagar 17.45-18.45

Lärare: Jessica Frösell

Pris: Terminskurs: 2950 kr  Boka din plats via vår butik!