YOGA FÖR NYBÖRJARE INTENSIV (helgkurs)

För dig som inte har provat yoga tidigare, har haft ett uppehåll eller vill få en genomgång av grundteknikerna i yoga, har vi en introduktionskurs. Vi träffas en och en halv timme på fredagen, två timmar på lördagen och två timmar på söndagen. Detta är ett bra sätt att introduceras i yoga filosofin och få en känsla för vad yogautövningen innebär. Vi fokuserar på de vanligaste förekommande positionerna och gör olika övningar som hjälper dig att känna hur kroppen kan komma in i optimal position från insidan och ut. En bra grund för att fortsätta gå på öppna klasser och yoga i grupp.

Program:

Fredag 12/1: kl. 17.30 – 19:00

Lördag 13/1, kl. 10:30 – 12:00

Söndag 14/1: kl. 10:30 – 12:00

Lärare : Nenne Folkesson (fd Andersson)

Pris: 699

Boka din plats här!

 

HATHA 1 (NYBÖRJARE)

Du har kanske provat på yoga vid ett eller flera tillfällen eller inte alls och nu vill du komma igång. Detta är ett bra tillfälle att börja och skapa en rutin som fungerar för dig! Den här klassen är för dig som vill skapa en gedigen grund för att bygga upp en god förståelse för hur positionerna fungerar. Då yoga är en individuell praktik hjälper denna klass dig att förstå hur du ska jobba utifrån dina egna förutsättningar. Även du som har praktiserat ett tag är du välkommen! 

Tid: Onsdagar kl. 18.00-19-15

Lärare: Nenne Andersson

Terminskort: 2900 kr  Boka din kurs via vår butik!

MEDIYOGA BAS

Detta är en kurs för dig med MediYogas mest grundläggande pass. Du väljer själv om du vill göra övningarna på en yogamatta eller på en stol. Vi går igenom tre grundläggande yogapass och sex meditationer (MediYogas startpaket). Dessa har testats i svensk forskning, där de har visat sig ha mätbart goda effekter på bland annat stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, oro och ångest. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av dessa yogiska tekniker, som hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Tid: måndagar 17.15-18.15

Lärare: Jessica Frösell

Pris: Terminskurs: 2900 kr  Boka din plats via vår butik!

 

TERAPEUTISK HATHA

Det är en terapeutisk yogaform med fokus på de inre organen och nervsystemet. Hjälpmedel/redskap används, såsom klossar, massagebollar, kuddar och filtar för att nå in till de stelaste musklerna och även bindväv. Vi kommer vi arbeta med att bygga en stabil och stark grund i kroppen. Vi hittar in i våra asana (de fysiska yogapositionerna) metodiskt och i bra linjering som syftar till balans, stabilitet och styrka. Vi jobbar med att öppna kroppen mjukt, att varsebli spänningar genom att hålla eller att flöda mjukt. Andningen en viktig hörnsten i yoga, vi kommer även att utforska hur vi kan använda andningen för att släppa spänningar.

Tid: tisdagar kl. 19.15-20.15 eller onsdagar kl. 9.00-10.00 eller

Lärare: Roxana Berndal

Pris: Terminskort: 2900 kr. Boka din plats via vår butik!

 

MAMMABABY

Yoga tillsammans med din bebis. Hjälper nyblivna mammor att komma i balans, både fysiskt och mentalt, stärka bandet mellan mamma och babysen. Bebisen bör vara minst 2 månader, 3 månaders ålder, upp till ca 6-8 månader. Efter ca 3 månader  börjar barnet bli intresserad av sin omgivning, och njuta mer som en egen varelse på golvet med de andra barnen.  Du kan börja göra yoga ca 40 dagar efter förlossningen eller när man varit på sitt återbesök hos barnmorskan. Av hygieniska själ ta gärna med egen yogamatta eller filt att lägga på våra mattor.

Tid: måndagar kl. 10-00 – 10.45

Lärare: Jessica Svensson

Start: 22-a janurari

Pris: 950 kr / 6 gånger. Boka plats här!

TEMAPASS

 YOGA & KLANGRESA

Vi börjar passen med mjukyoga och andningsövningar och varvar ner gradvis till en lång avslappning med klang från tibetanska skålar.

Ljudets effekt påverkar hela systemet och de underbara akustiska instrumenten spelas i helande syfte. Klangresa är en form av ljudterapi, en avslappningsövning med hjälp av vibrationerna från tibetanska skålar. Vibrationerna som balanserar ditt energisystem är helande och avslappnande. De rensar systemet från stress, irritation, frustration etc och löser upp spänningar och blockeringar fysiskt, mentalt och känslomässigt. Vibrationerna stärker också immunförsvaret. I Tyskland och Österrike används metoden ibland för rehabilitering inom sjukvården.

Datum: kommer inom kort

Lärare: Jenni Enigk

Pris:230 kr. Boka passet via vår butik!

 

FAMILJEYOGA

Kom och yoga tillsammans med ditt barn, barnbarn eller en väns barn! Vi yogar tillsammans, barn och vuxna på ett lekfullt sätt. I mötet med familjeyoga hittar du och ditt barn en gemensam plattform för ditt barn och barnet inom dig.

OBS En plats (200 kr) gäller för en vuxen och ett barn. 3:e biljet för andra barn i familjen köpes separat, 150 kr

Datum: 21/1, 25/2, 18/3, 22/4
7-12 år , kl 10.30
3-6 år, kl 11.45
Boka plats via scheman.
LÄR DIG HANTERA DIN STRESS

Har du sömnsvårigheter, insomningsproblem eller många uppvaknanden, trötthet som inte går över, yrsel, svårt att slappna av, begär efter socker, viktökning, frusenhet, sänkt immunförsvar, glömska, nervositet, skakningar, ledsmärtor, muskelvärk, hormonell obalans såsom PMS, mag- och tarmproblem, blir ofta sjuk efter att man tränat, mm. Då är den workshopen nåt för dig!

Du kommer att få en ökad förståelse för varför du reagerar som du gör vid stress, vilka symtom långvarig stress kan ge samt några enkla och kraftfulla enkla verktyg att fortsätta arbeta med hemma för att skapa mer harmoni, balans och glädje i livet. Du kommer att få kunskap och verktyg till att leva ett balanserat liv! Vi kommer att kombinera teori om stress olika övningar för stresshantering samt varva med MediYoga

Lärare: Jessica Frösell

Datum: 18/2, kl. 11.00-14.30

Pris: 395 kr. Boka din plats via scheman.