LÄR DIG ANVÄNDA YOGATERAPI BOLLAR

posted in: EVENTS OCH WORKSHOPS | 0

18/5 2019, 12.00-13.30

Denna workshop gynnar alla som har en kropp!

Lär dig hur och varför Yogaterapi Bollar används i yoga och hur man använder dem för som stöd för din dagliga praktik. Oavsett om din träning är yoga, annan fysisk aktivitet eller du tränar inte alls, är bollarna mycket effektiva för att mjuka upp muskler innan, efter ett träningspass eller efter en lång stillasittande arbetsdag. Vi kommer att lära oss  att stimulera några marma* och meridianpunkter*, de djupaste muskelvävnaderna och kan lösa ut eventuella knutar där.

Du arbetar ”lokal” men din kropp påverkas ”global”

*Marmapunkter = vitala punkter, är en mycket viktig del i ayurvedisk medicin. Marmapunkterna definieras som en anatomisk plats där hud, vener, artärer, senor, ben och leder träffas. Som med akupunktur motsvarar dessa punkter inreorgan och system i kroppen som reagerar på manuell stimulering

**Meridianer är inom österländsk medicin de linjeformade system med kanaler i kroppen där ”energin / livskraft” så kallat Qi eller Prana (inom yoga)  flödar. Meridianerna delas in i huvudgrupperna yin och yang.  Qi-energin flödar genom kroppen via de totalt 24 meridianerna, 12 på var sida om kroppen. Till varje meridian hör ett visst organ eller en psykisk och fysisk funktion, och ett applicerat tryck på en punkt utmed en meridian stimulerar flödet av Qi (eller Ki) genom den meridianen.

Pris: 380 kr

Lärare: Roxana Berndal