Det finns flera olika former för massage allt från avslappning till behandlande massage vid specifika besvär. Hos oss på på Brahmayoga & massage kan du välja bland olika typer av massage: förebyggande, behandlande, rehabiliterande eller återhämtande. Det man åstadkommer med massage kan man definiera som ett tryck och töjningar på vävnader, särskilt då på muskler, blodkärl och hud.

FÖREBYGGANDE MASSAGE 

SVENSK KLASSISK MASSAGE Förebyggande  och lugnande. Massagen är handfast och djupgående. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp, samtidigt ger en skön avslappning.  Massagen bidrar till lugn, avslappning och ökar välbefinnandet och rörligheten. Välj mellan 25min (halvkropp) 50 min (helkropp) eller 75 min (helkropp).

AVSLAPPNINGSMASSAGE är en lätt och behaglig form av massage som syftar till att vara just avslappnande. Många av oss lever med alldeles för mycket stress i vår vardag och då är denna form av massage ett fantastiskt bra sätt att varva ner och börja koppla av. Massagen ökar utsöndringen av lugn och ro-hormon i kroppen så att hjärtfrekvensen minskar och välbefinnandet ökar genom antistress hormonet oxytocin frigörs vid beröring, vilket ger en lugnande och avslappnande effekt.

FOTMASSAGE lindrar spända, ömmande muskler samtidigt som det förbättrar blodcirkulationen och frigör gifter som finns i kroppen. Fotsulan har flera tusentals nervtrådar som har förbindelser med andra delar av kroppen. Fötternas avancerade anatomi har alltså bevisats påverka kroppens olika organ. Massage kan hjälpa mot såväl depression som att få igång en trög mage. Fotmassage sätter igång blodcirkulationen och löser upp spänningar i kroppen. Foten är den kroppsdel som ligger längst bort från hjärtat och har därefter också sämre cirkulation.  Undersökningar har visat att fotmassage sänker hjärtfrekvensen och stressnivån. Fotmassage är också förebyggande för fot- och fotledsskador.

TAKTILMASSAGE är en är en djupavslappnande beröringsmassage frö hela kroppen som består av mjuka följsamma strykningar över hela kroppen. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Den taktila beröringen stimulerar utsöndringen av hormonet oxytocin, vårt eget lugn och ro hormon i kroppen. Effekten av hormonet är att vi blir mer mentalt lugna och avslappnade i kroppen. Taktil massage lämpar sig för alla men kanske gör den allra störst nytta hos dig som känner dig stressad, utmattad, nedstämd, har sömnproblem eller om du lider av smärta, tex fibromyalgi, vilket gör att vanlig klassisk massage blir för kraftfull.

BARNMASSAGE En mjuk antistress massage på barnets villkor, med lavendel massageolja om det önskas eller varför inte bara massera med kläderna på. Massage har visat sig vara en enkel väg till att förbättra minnet och koncentrationsförmågan.  Aggressivitet, stress, sömnlöshet och oro i skolan har visat sig minska påtagligt när barnen får massage. Ålder: 7-14 år.

AROMAMASSAGE (Helkropp) En mjuk massagemetod, där man använder eteriska oljor, vilka absorberas av huden. Aromamassage kan användas vid muskelvärk, huvudvärk, avslappning mm. Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk och menstruationsvärk till idrottsskador eller matsmältningsbesvär mm.

GRAVIDMASSAGE (Helkropp) Gravidmassage ger dig en skön avslappnande stund och hjälper mot svullna ben, värk i rygg och nacke. Den främjar även cirkulationen i lymfsystemet och i blodomloppet. Massage ger också ett ökat välbefinnande, avkoppling och mjukar upp spända muskler. Vid gravidmassage anpassar våra massage terapeuter sig efter dina behov. Vi använder en speciella kudde så att du på ett bekvämt sätt kan ligga på mage.
*Det rekommenderas att man undviker massage under de första tolv veckorna av graviditeten, detta som en ren säkerhetsåtgärd, då dessa veckor är de mest känsliga.

BEHANDLANDE MASSAGE

ANPASSAD BEHANDLING Vet du inte vad du ska välja eller vad du behöver? Då är” Anpassad behandling” något som kan passa dig – du berättar om dina symptom eller problem och får en behandling som fungerar bäst för dina behov. Det kan vara: Djupgående, koppning, triggerpunkt, avslappnande eller en kombination av alla dessa.

IDROTTSMASSAGE En djupgående massage som känns lite mer p g a att man även jobbar med djupa muskelgrupper, töjning av förkortade muskler och vid behov även med triggerpunktsbehandling. Det är ett bra komplement till din träning och man kan förebygga muskulära skador och påskynda eventuella läkningsprocesser. En ansträngd muskel återhämtar sig snabbare genom massage och ämnesomsättningen i musklerna påverkas positivt och på så sätt ges idrottaren möjlighet att träna mer intensivt och höja sin prestation. Idrottsmassage är en bra uppladdning inför tävlingar.

DJUPGÅENDE BEHANDLING (djupvävnads behandling) fokuserar på de djupaste lagren av muskelvävnad, senor och fascia. Fascia är en fibrös bindvävshinna som bland annat är viktig för att hålla muskler på plats under muskelkontraktion. Djupgående behandling används huvudsakligen som behandling av långvarig stelhet och muskelsmärta, problem med hållningen och förslitningsskador. Ibland används djupvävnadsmassage även som en del av rehabiliteringen efter en skada. Exempel på områden som kan behandlas är ryggen, axlarna, nacken och benen. Behandlingen kan vara smärtsam. Triggerpunkter är ”muskelknutor” som är belägna i framförallt ryggens muskulatur. Detta orsakar dålig blodcirkulation och området blir extra känsligt för tryck. En så kallad aktiv triggerpunkt strålar smärta till sitt ”eget” utstrålningsområde utan att musklerna arbetar. Triggerpunkter brukar ge upphov till en molande smärta som kan vara väldigt obehaglig, framförallt när man är sitter/ligger i en avslappnad ställning. Ett vanligt exempel är stillasittande arbete vid datorer som ger ökad förekomst av triggerpunkter i skulder- och nackmuskulaturen. Triggerpunkter  behandlas med triggerpunktsmassage över muskeln, därefter tryckbehandling precis på triggerpunkten och sedan specifik stretching. Obs! Rekommenderas ej för gravida. Välj mellan 25min (halvkropp) 50 min (helkropp) eller 75 min (helkropp).

MEDICINSK MASSAGE  En behandling för rehabilitering av flera typer av symptom och besvär. Några av dessa är: ischias, migrän, huvudvärk, förstoppning, minskad rörelseförmåga,  rygg och nacksmärtor, fotsmärtor, tennis, Golf -armbåge, smärta i samband med begränsad fascia, muskelkramper, arbetsskador, domningar, stickningar.

KOPPNING är en mycket effektiv behandling som används för att behandla bindväv, muskler och få igång blodcirkulationen. Genom ett undertryck fäster man silikonkoppar på huden, lyfter och masserar. Detta ger en mycket bra effekt på bindväven, blodcirkulationen och även lymfsystemet. Koppning och massage stimulerar produktionen av endorfiner, som ökar känslan av välbefinnande, lindrar smärta och gör att musklerna slappnar av. Koppningmassage har bl a följande effekter: påskyndar återhämtning efter träning, ger ökad blodcirkulation ökar fettförbränning, ökar lymfdränering, reducerar celluliter, förbättrar immunförsvaret och hjälper till att rensa ut slaggprodukter. OBS! Denna behandling passar inte dig som äter blodförtunnande, är gravid, lider av åderbrock, är sjuk i cancer, blödarsjuka, psoriasis eller har feber.

LYMFMASSAGE  Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen. Lymfmassagen består av strykningar, djupandning och lätta tryck i lymfflödets riktning. På 75-minuters behandling ges även något djupare grepp för att lösa upp stopp och fibroser. Lymfmassage är en behandlingsmetod med goda resultat vid svullnader i armar och ben eller trötthetssymptom och fungerar bäst när man är avslappnad. Därför är behandlingen upplagd för att skapa lugn och hjälpa klienten slappna av på djupet. Viktig: se till att du dricker mycket vatten ett par dagar innan behandlingen!

FACE LIFT (Tibetansk) Anti age behandling. Är en massagemetod med sitt ursprung ur gammal tibetansk tanke och tradition. Genom olika tekniker – strykningar, muskelmassage, streching och pressur – ökar cirkulationen och spänsten i ansiktet och musklerna får en ökad fasthet. Detta stimulerar och aktiverar de inre organen. Blodcirkulationen ökar och därigenom transporteras slaggprodukter och stagnerad energi bort. Hud bindväv och muskler syresätts. Ansiktet vitaliseras och lyfts upp. Effektiv vid spännings/stress- huvudvärk, och är skön djup- avslappning. Tekniken passar alla oavsett ålder och kön.

LYX-KOMBO En härlig 90 minuters helkroppsmassage med extra allt! Vi startar massagen med en djupgående massage för att behandla trötta/spända muskler på djupet. Vi avslutar med en skön avslappnande massage där även fötter, hårbotten och ansikte blir masserade. Om du verkligen vill unna dig egen tid och ompyssling är detta massagen du skall ha!

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Ayurvediska behandlingar har sitt ursprung i Indien och upptäcktes för över 5000 år sedan. Ayurveda betyder “ren kunskap om livet”.  I en traditionell  Ayurvedisk behandling används varm olja.  Behandlingarna renar kroppen från slaggprodukter och toxiner, stärker och balanserar energiflödet i kroppen.

ABHYANGA (TRADITIONELL) En helkroppsmassage, inklusive huvudmassage, nacke, ansiktet, axlar med ayurvediska varma oljor. Hela kroppen masseras med långa, lugna men djupgående, svepande rörelser. Behandlingen ökar cirkulationen. är djup avslappnande och avstressande, förbättrar sömnen. Den stärker även huden, mjukar upp muskler och leder, renar och stärker kropp och sinne.

SHIROABHYANGA Mycket effektfull form av massageterapi. Huvudet, nacken och skuldror – de områden som är mest känsliga och utsatta för stress och spänningar masseras varsamt, bestämt och rytmiskt tills spänningen börjar släppa. Indisk huvudmassage med varm olja har effekt på hela kroppen och ger en djupavslappning och ett välbefinnande.

VISHESH En djupgående kraftig massage där trycket ökas lite jämfört med Abhyanga (traditionell ayurvedisk massage) . Terapeuten lägger lite mer tryck bakom de svepande rörelserna för att öka muskelstimuleringen. Massagen har abhyangans effekter men kan också lösa djupare liggande spänningar. En underbar helkroppsmassage med varm olja där även hand-, fot-, huvud- och ansikte ingår. Utrensande, stärkande för kroppens immunförsvar och nervsystem. Ökar den funktionella aktiviteten i musklerna. Ger mer lyster åt huden. Denna massage är en föryngringsterapi inom Ayurveda. Den ger också en djup helande avslappning.

DETOX Behandlingen inleds med torrmassage (massageborsten får du behålla). Därefter smörjs kroppen in med utrensande varma oljor. Behandlingen avslutas med rengöring av huden med varma fuktiga handdukar.

Obs! Rekommenderas ej för gravida.

MARMA BEHANDLING (ayurvedisk accupresur på vitala punkter),  är en kraftig behandling där marma punkterna stimuleras. Marmas är en mycket viktig del av ayurvediska anatomin och kirurgi. Marma punkten definieras som en anatomisk plats där hud, vener, artärer, senor, ben och leder träffas. Det finns 107 Marma punkter i hela kroppen. Varje punkt har sin egen intelligens och medvetande, som koordinerar med kropp och själ. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter.  Dessa punkter kommunicerar och står i relation till andra delar i kroppen (triggerpunkter). Behandlingen ges med ayurvediska oljor och kan bli mycket smärtsam.

Obs! Rekommenderas ej för gravida.

 

ALTERNATIVA BEHANDLINGAR

YOGISK CHAKRAFLÖDE MASSAGE är en kraftfull energimassage som stimulerar och balanserar energiflöden i kroppen. Massagen påverkar dig fysiskt, mentalt och känslomässigt. Den ger kraft och energi så att du känner dig fysiskt och psykiskt stark. Den ger handlingskraft, lugn och balans. Den medför ökad kroppsmedvetenhet, fördjupad självkännedom och ett bättre immunförsvar. Den löser även spänningar, vitaliserar och renar kroppen från slaggprodukter, både fysiska och psykiska. Den ger ökad medvetenhet och självkännedom. Yogisk Chakraflödesmassage balanserar hela människan genom att den skapar ett flöde som startar en process som gör oss medvetna om begränsningar och mönster, sådant som hindrar oss och håller oss tillbaka. Massagen rekommenderas vid muskelvärk, dålig cirkulation, huvudvärk, fysisk/psykisk trötthet, utbrändhet, orkeslöshet, stress, oro och sömnproblem.

KLANGMASSAGE / LJUDTERAPI En djupavslappnande, återhämtande behandling, som balanserar nervsystemet, släpper blockeringar och lyfter livsglädjen. Du ligger fullt påklädd på en bekväm massagebrits. Klangskålar ställs varsamt på olika ställen av kroppen som slås an så de ger vackra vibrerande mjukt kännbara klangljud. Vibrationen från skålarna ger en massageeffekt som sprids via vävnader, ben, hud och vätska ut i hela kroppen. Kroppen leder ljudet och ljudvågorna som stimulerar och ökar cirkulation och genomströmning på ett sätt som är avgörande för självläknings- och återhämtningsförmågan. Klangen och vibrationerna från skålarna ger en djupt avslappnande och balanserande effekt och går djupt in på cellnivå.  Behandlingen avslutas med reikihealing på huvud och fötter.

REIKI HEALINGär en uråldrig men samtidigt modern japansk behandlingsform, en holistisk behandlingsmetod, som utgår från att kropp och psyke är en helhet. Därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe.

Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar ”må-bra-hormoner” i kroppen som till exempel oxytocin, dels genom kroppens subtila energisystem

Modern forskning om Reiki visar att metoden är effektiv i en rad olika sammanhang. Reiki klassas idag som rehabiliterande friskvård

 

BOKNING

Du bokar behandling själv genom vår bokningsportal. Om du inte registrerat dig tidigare, skapa konto, därefter logga in och välj önskad behandling. Du får då ett välkomst mail med mer information (kolla i skräpkorgen om du har inte fått den). När du har bokat behandlingen, får du även en bokningsbekräftelse.

AVBOKNING 

 • Avbokning sker genom att logga in i vår kundportal med dina inloggningsuppgifter. Begär nya inloggningsuppgifter om du saknar dem, använd då samma e-postadress som du fått bokningsbekräftelse till. Kolla i skräpkorgen om du saknar bekräftelsen.
 • Avbokning via e-post eller telefon till vår reception godkänns ej. Vi övervakar inte dessa kanaler tillräckligt frekvent utan hänvisar till avbokningsinstruktionerna i punkten ovanför.
 • Avbokning kan endast ske minst 24 timmar innan behandlingen. Därefter är behandlingstiden låst, även vid sjukdom.

 

POSITIVA EFFEKTER: 

 • Fysisk nivå
  • Blodcirkulationen och lymfcirkulationen ökar;
  • Musklerna blir smidigare och mer elastiska;
  • Musklerna och huden får en ökad näringsupptagningsförmåga;
  • Återhämtningsförmågan i musklerna ökar;
  • Bindvävsbildningen motverkas;
  • Blodvolymen, och då även temperaturen i musklerna ökar;
  • Fler kapillärer kommer till användning;
  • Muskelatrofieringen vid inaktivitet minskar;
  • Blodtrycket sjunker (tillfälligtvis);
  • Utsöndringen av vätska och slaggprodukter ökar;
  • Den egna kroppskännedomen ökar;
  • Nervsystemet får en lugnande effekt och stress-symptom minskar;
  • En djupare och lättare andning gynnas;
  • Antalet röda blodkroppar ökar successivt;
  • Immunförsvaret stärks.
 • Mental nivå
  • Avslappningsförmågan ökar;
  • Mental stress minskar och en lugnare sinnestämning gynnas;
  • Man blir mer medveten om sina sinnessignaler.
  • Kunskapen om sambandet mellan kropp och sinne ökar.
 • Känslomässig nivå
  • Hjälper till att tillfredsställa behovet får beröring och omtanke;
  • En känsla om allmänt välmående skapas;
  • Hjälper till att bearbeta bekymmerskänslor;
  • Underlättar förmågan att uttrycka sig känslomässigt;
  • Skapar en känsla av att vara ett och i harmoni

KONTRAINDIKATIONER MASSAGE

Relativa kontraindikationer

 • Blödarsjuka – endast mycket lätt effleurage (lätta strykningar)
 • Hjärt- och kärlsjukdomar
 • Kärlproblem som proppar, åderförkalkning, åderbråck och inflammation i kärl
 • Medicinering med propplösande och blodförtunnande medel
 • Akut trauma mot kroppens mjukdelar (t.ex. lårkaka)
 • Öppna sår och variga processer
 • Hudsjukdomar som kraftiga eksem, smittande sjukdomar
 • Diabetes
 • Långvarig kortisonbehandling
 • Medicinering med antidepressiva medel
 • Graviditet (undvik massage helt de 3 första månaderna)

Absoluta kontraindikationer

 • Feber/infektion
 • Akut trauma mot kotpelaren (undvik massage de första ca 6-8 veckorna)
 • Primär eller sekundär tumör på kotpelare eller ryggmärg
 • Elakartade tumörer
 • Uttalad benskörhet (osteoporos)
 • Infektiös spondylit och andra skelettinfektioner – inflammation i kotorna
 • Inflammation (området rött, ömt, varmt, svullet)
 • Ruptur (muskelbristning)
 • Akuta luxationer (arm/ben som hoppat ur led)
 • Nackspärr efter luftvägsinfektion hos barn och unga
 • Diskbråck med eller utan neurologiska symptom – tryck på nerven
 • Reumatiska sjukdomar som påverkar halsryggraden – RA (ledgångsreumatism)
 • Färska frakturer (benbrott)
 • Sjukdomstillstånd i övre nackkotorna – vertebralartärerna
 • Graviditet (de första 3 månaderna)

 

KONTRAINDIKATIONER KOPPNING

 • Alla akuta sjukdomar
 • Akuta infektioner
 • Akuta inflamationer
 • Akut diskbrock
 • Öppna sår
 • Svåra hudproblem, tex psoriasis (över området)
 • Vid medicinering av blodförtunnande medel, tex varan, trombyl och plavix-
 • Blödarsjukan
 • Hjärtproblem
 • Ej över Åderbrock
 • Ej över stora ytliga blodkärl
 • Ej över Insida lår
 • Ej över framsida halsen
 • Cancerpatienter under behandling (5 år friskförklarad)
 • Gravida (6mån efter förlossning är det okey)