Det finns flera olika former för massage allt från avslappning till behandlande massage vid specifika besvär. Hos oss på på Brahmayoga & massage kan du välja bland olika typer av massage: förebyggande, behandlande, rehabiliterande, återhämtande eller avslappning

Det man åstadkommer med massage kan man definiera som ett tryck och töjningar på vävnader, särskilt då på muskler, blodkärl och hud. Detta medför en rad olika positiva effekter: mentala, fysiska och känslomässiga:

 • Fysisk nivå
  • Blodcirkulationen och lymfcirkulationen ökar;
  • Musklerna blir smidigare och mer elastiska;
  • Musklerna och huden får en ökad näringsupptagningsförmåga;
  • Återhämtningsförmågan i musklerna ökar;
  • Bindvävsbildningen motverkas;
  • Blodvolymen, och då även temperaturen i musklerna ökar;
  • Fler kapillärer kommer till användning;
  • Muskelatrofieringen vid inaktivitet minskar;
  • Blodtrycket sjunker (tillfälligtvis);
  • Utsöndringen av vätska och slaggprodukter ökar;
  • Den egna kroppskännedomen ökar;
  • Nervsystemet får en lugnande effekt och stress-symptom minskar;
  • En djupare och lättare andning gynnas;
  • Antalet röda blodkroppar ökar successivt;
  • Immunförsvaret stärks.
 • Mental nivå
  • Avslappningsförmågan ökar;
  • Mental stress minskar och en lugnare sinnestämning gynnas;
  • Man blir mer medveten om sina sinnessignaler.
  • Kunskapen om sambandet mellan kropp och sinne ökar.
 • Känslomässig nivå
  • Hjälper till att tillfredsställa behovet får beröring och omtanke;
  • En känsla om allmänt välmående skapas;
  • Hjälper till att bearbeta bekymmerskänslor;
  • Underlättar förmågan att uttrycka sig känslomässigt;
  • Skapar en känsla av att vara ett och i harmoni

MASSAGE

SVENSK KLASSISK MASSAGE Förebyggande och lugnande. Massagen är handfast och djupgående. Musklerna bearbetas genom knådningar och strykningar så att blodcirkulationen ökar och spänningar löses upp, samtidigt ger en skön avslappning.  Massagen bidrar till lugn, avslappning och ökar välbefinnandet och rörligheten.

AVSLAPPNINGSMASSAGE är en lätt och behaglig form av massage som syftar till att vara just avslappnande. Många av oss lever med alldeles för mycket stress i vår vardag och då är denna form av massage ett fantastiskt bra sätt att varva ner och börja koppla av. Massagen ökar utsöndringen av lugn och ro-hormon i kroppen så att hjärtfrekvensen minskar och välbefinnandet ökar genom antistress hormonet oxytocin frigörs vid beröring, vilket ger en lugnande och avslappnande effekt.

TAKTILMASSAGE är en är en djupavslappnande beröringsmassage som består av mjuka följsamma strykningar över hela kroppen. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Den taktila beröringen stimulerar utsöndringen av hormonet oxytocin, vårt eget lugn och ro hormon i kroppen. Effekten av hormonet är att vi blir mer mentalt lugna och avslappnade i kroppen. Taktil massage lämpar sig för alla men kanske gör den allra störst nytta hos dig som känner dig stressad, utmattad, nedstämd, har sömnproblem eller om du lider av smärta, tex fibromyalgi, vilket gör att vanlig klassisk massage blir för kraftfull.

IDROTTSMASSAGE En djupgående massage som känns lite mer p g a att man även jobbar med djupa muskelgrupper, töjning av förkortade muskler och vid behov även med triggerpunktsbehandling. Det är ett bra komplement till din träning och man kan förebygga muskulära skador och påskynda eventuella läkningsprocesser. En ansträngd muskel återhämtar sig snabbare genom massage och ämnesomsättningen i musklerna påverkas positivt och på så sätt ges idrottaren möjlighet att träna mer intensivt och höja sin prestation. Idrottsmassage är en bra uppladdning inför tävlingar.

TRIGGERPUNKT BEHANDILING Triggerpunkter är ”muskelknutor” som är belägna i framförallt ryggens muskulatur. Detta orsakar dålig blodcirkulation och området blir extra känsligt för tryck. En så kallad aktiv triggerpunkt strålar smärta till sitt ”eget” utstrålningsområde utan att musklerna arbetar. Triggerpunkter brukar ge upphov till en molande smärta som kan vara väldigt obehaglig, framförallt när man är sitter/ligger i en avslappnad ställning.

Ett vanligt exempel är stillasittande arbete vid datorer som ger ökad förekomst av triggerpunkter i skulder- och nackmuskulaturen.

Triggerpunkter  behandlas med triggerpunktsmassage över muskeln, därefter tryckbehandling precis på triggerpunkten och sedan specifik stretching.

MEDICINSK MASSAGE  En behandling för rehabilitering av flera typer av symptom och besvär. Några av dessa är: ischias, migrän, huvudvärk, förstoppning, minskad rörelseförmåga,  rygg och nacksmärtor, fotsmärtor, tennis, Golf -armbåge, smärta i samband med begränsad fascia, muskelkramper, arbetsskador, domningar, stickningar.

KOPPNING är ett mycket effektiv behandling som används för behandla bindvävs-, cirkulations och muskeler. Genom ett undertryck fäster man silikonkoppar på huden och lyfter, masserar. Vilket ger ett mycket bra effekt på bindväven, blodcirkulationen och även lymfsystemet. koppning och massage stimulerar produktionen av endorfiner, som ökar känslan av välbefinnande, lindrar smärta och gör att musklerna slappnar av. Koppningmassage har bl a följande effekter: påskyndar återhämtning efter träning, ger ökad blodcirkulation ökar fettförbränning, ökar lymfdränering, reducerar celluliter, förbättrar immunförsvaret, hjälper till att rensa ut slaggprodukter

FOTMASSAGE lindrar spända, ömmande muskler samtidigt som det förbättrar blodcirkulationen och frigör gifter som finns i kroppen. Fotsulan har flera tusentals nervtrådar som har förbindelser med andra delar av kroppen. Fötternas avancerade anatomi har alltså bevisats påverka kroppens olika organ. Massage kan hjälpa mot såväl depression som att få igång en trög mage. Fotmassage sätter igång blodcirkulationen och löser upp spänningar i kroppen. Foten är den kroppsdel som ligger längst bort från hjärtat och har därefter också sämre cirkulation.  Undersökningar har visat att fotmassage sänker hjärtfrekvensen och stressnivån. Fotmassage är också förebyggande för fot- och fotledsskador.

BARNMASSAGE En mjuk antistress massage på barnets villkor, med lavendel massageolja om det önskas eller varför inte bara massera med kläderna på. Massage har visat sig vara en enkel väg till att förbättra minnet och koncentrationsförmågan.  Aggressivitet, stress, sömnlöshet och oro i skolan har visat sig minska påtagligt när barnen får massage.

SPA MASSAGE

AROMAMASSAGE En mjuk massagemetod, där man använder eteriska oljor, vilka absorberas av huden. Aromamassage kan användas vid muskelvärk, huvudvärk, avslappning mm. Beroende på blandningen av oljorna kan massagen påverka speciella problemområden, alltifrån huvudvärk och menstruationsvärk till idrottsskador eller matsmältningsbesvär mm.

 

AYURVEDISKA BEHANDLINGAR

Ayurvediska behandlingar har sitt ursprung i Indien och upptäcktes för över 5000 år sedan. Ayurveda betyder “ren kunskap om livet”.  I en traditionell  Ayurvedisk behandling används varm olja.  Behandlingarna renar kroppen från slaggprodukter och toxiner, stärker och balanserar energiflödet i kroppen.

AYURVEDISK MASSAGE (TRADITIONELL) En helkroppsmassage, inklusive huvudmassage, nacke, ansiktet, axlar med ayurvediska varma oljor. Hela kroppen masseras med långa, lugna men djupgående, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystem, ökar cirkulationen och skapar djup avslappning i kropp och sinne.  Behandlingen är även djupt avslappnade och avstressande, ökar vitaliteten, cirkulationen och förbättrar sömnen. Den stärker även huden, mjukar upp muskler och leder, renar och stärker kropp och sinne.

YOGAMASSAGE En kraftfull form av kroppsterapi som kombinerar djupgående muskelmassage med yogastreching och andning. Massagen utförs på golvet och terapeuten använder både händer och fötter. Massagen löser upp spänningar i kroppen samtidigt som andningstekniken och strechingen ser till att kroppen kommer i balans och det naturliga energiflödet återskapas. Ayurvediska oljor med helande egenskaper används för att balansera doshorna.

HUVUD, RYGG OCH ANSIKTSMASSAGE Mycket effektfull form av massageterapi. Huvudet, nacken och skuldror – de områden som är mest känsliga och utsatta för stress och spänningar masseras varsamt, bestämt och rytmiskt tills spänningen börjar släppa. Indisk huvudmassage har effekt på hela kroppen och ger en djupavslappning och ett välbefinnande.

MARMA BEHANDLING, (ayurvedisk accupresur på vitala punkter),  är en kraftig behandling där marma punkterna stimuleras. Marmas är en mycket viktig del av ayurvediska anatomin och kirurgi. Marma punkten definieras som en anatomisk plats där hud, vener, artärer, senor, ben och leder träffas. Det finns 107 Marma punkter i hela kroppen. Varje punkt har sin egen intelligens och medvetande, som koordinerar med kropp och själ. Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter.  Dessa punkter kommunicerar och står i relation till andra delar i kroppen (triggerpunkter). Behandlingen ges med ayurvediska oljor.

ALTERNATIVA BEHANDLINGAR

YOGISK CHAKRAFLÖDE MASSAGE är en kraftfull energimassage som stimulerar och balanserar energiflöden i kroppen. Massagen påverkar dig fysiskt, mentalt och känslomässigt. Den ger kraft och energi så att du känner dig fysiskt och psykiskt stark. Den ger handlingskraft, lugn och balans. Den medför ökad kroppsmedvetenhet, fördjupad självkännedom och ett bättre immunförsvar. Den löser även spänningar, vitaliserar och renar kroppen från slaggprodukter, både fysiska och psykiska. Den ger ökad medvetenhet och självkännedom. Yogisk Chakraflödesmassage balanserar hela människan genom att den skapar ett flöde som startar en process som gör oss medvetna om begränsningar och mönster, sådant som hindrar oss och håller oss tillbaka. Massagen rekommenderas vid muskelvärk, dålig cirkulation, huvudvärk, fysisk/psykisk trötthet, utbrändhet, orkeslöshet, stress, oro och sömnproblem.

KLANGMASSAGE / LJUDTERAPI En djupavslappnande, återhämtande behandling, som balanserar nervsystemet, släpper blockeringar och lyfter livsglädjen. Du ligger fullt påklädd på en bekväm massagebrits. Klangskålar ställs varsamt på olika ställen av kroppen som  slås an så de ger vackra vibrerande mjukt kännbara klangljud. Vibrationen från skålarna ger en massageeffekt som sprids via vävnader, ben, hud, vätska, i hela kroppen. Kroppen leder ljudet och ljudvågorna som stimulerar och ökar cirkulation och genomströmning på ett sätt som är avgörande för självläknings- och återhämtningsförmågan. Vibrationen från skålarna ger en massageeffekt som sprids via vävnader, ben, hud, vätska, i hela kroppen.

Boka nu