Vi är en av de mest etablerade yogastiodios om du vill yoga i Nacka. Vår studio har funnits i åtta år i Ektorp Centrum och har ett stort utbud av flera olika typer av yoga.

Hos oss får du en helhetsupplevelse för kropp, själ och sinne. Vi erbjuder flera former av yoga – från lugna meditativa stunder till fysisk ansträngande pass. Vi finns till för våra yogautövare och utgår från att alla har olika utgångspunkter och behov. Våra instruktörer är certifierade inom respektive yogaform.

Men vad är egentligen yoga och varför söker sig så många till det?

När man säger Yoga är det många som ser olika fysiska ställningar och stretch framför sig. Men Yoga är så mycket mer än de fysiska delarna och det behöver inte vara särskilt avancerat. Yoga sägs vara över 5000 år gammalt och betyder balans/förening på sanskrit. Syftet med yoga är för att helt enkelt balansera kropp och själ. I dagens samhälle där vi utsätts för ett ständigt informationsflöde och yttre brus och pga. detta många som söker sig till yogan för att hitta ett inre lugn, tysta bruset och samtidigt få en mer välmående fysisk kropp.

Idag är yoga erkänt som vetenskap i Sverige, är t o m ämne på universit (Karolinska Institutet). Det finns mycket forskning över yogans fantastiska effekter:

 • ökar ditt fokus
 • förbättrar koncentrationen och arbetsminnet
 • minskar stress och depression
 • förbättrar sömn
 • ökar syresättningen av blodet, renar blodet
 • stimulerar matsmältningsorganen, njurar och levern
 • minskar och lindrar värk i kroppen: nacke och rygg
 • minskar blodtrycket, samtidigt som blodflödet till hjärtat ökar
 • påverkar körtlarna i det endokrina systemet och hormonerna positivt
 • minskar ängslan, oro, irritation, PMS besvär
 • stimulerar din kreativitet

Vilka yogatyper finns det hos oss om du vill yoga i Nacka?

Du bestämmer själv. Det finns klasser för alla. Är du nybörjare rekommenderar vi att börja med en introkurs eller de mjukare formerna. Självklart hjälper vi dig att hitta det som passar just dig. Det är viktigt att komma ihåg att man aldrig behöver jämföra sig med någon annan. Din yogapraktik är din och du utvecklar dig i din egen takt utan krav.

Hathayoga

Hatha är den mest kända formen av yoga, en mjukare form av fysisk yoga där man inte är bunden till en fast serie av rörelser. När du tränar Hathayoga balanserar du den maskulina och feminina energin som finns hos alla.

Ashtangayoga

Ashtanga är en dynamisk och kraftfull form av yoga, där man utför rörelserna i en bestämd ordningsföljd och man ändrar inte ordningsföljden. Man bygger på position för position för att sakta öppna kroppen och man lägger mycket fokus på synkronisering av andetaget med rörelsesekvenserna.

Jivamuktiyoga

Brahmayoga är Jivamukti-ansluten yogastudio, ett modernt koncept, sprunget ur ett gammalt synsätt på människan. Jivamukti är en yogaform som skapades 1984 av Sharon Gannon och David Life, inspirerat från Asthanga, Vinyasa style. Det är en fysiskt ansträngande typ av yoga som har till mål att öka utövarnas andliga medvetenhet. Lektionerna blandar kraftfulla asana, pranayama och och meditation med diskussioner om yoga, mantra/chanting och musik.

Vinyasayoga

Vinyasa är en fysisk yogaform med ursprung i Hatha yoga där positioner och andning möts och blir till mjuka, lekfulla serier. Vinyasa lämpar sig både för nybörjare och dig som är erfaren.

Yinyoga

Yin är en lugn, meditativ form av yoga som består av en blandning utav klassisk hathayoga, kinesisk medicin och buddhistisk meditation (mindfulness). Vi stannar i positionerna under en längre tid (3-5 min). Musklerna är avslappnade för att man ska komma åt att töja bindväv, leder och ligament i höfter, bäcken och ryggslut.

Yoga Nidra

Yoga Nidra är en guidad meditationsteknik, så kallad yogisk sömn. Vi låter kroppen somna men samtidigt vårt sinne bibehålla fullt fokus och medvetande.

Många upplever nästan omedelbara fysiska fördelar såsom minskad stress och bättre sömn. Yoga Nidra släpper mentala och fysiska spänningar och ger också ökad koncentration genom att vårt sinne blir avslappnat och därmed ökar vårt fokus. Det kan också minska fysisk smärta genom att hormoner kopplade till smärtlindring frigörs.

Restorative yoga

Restorative yoga är yogan för absolut återhämtning och vila. Stillhet, kravlöst varande och vila. Positionerna hålls även här länge, flera minuter. Yogapositionerna är snällare än i Yin, där det är flödena i kroppen som vi jobbar med, istället för bindväven.

Är du ny på yoga?

Alla har vi någongång varit nybörjare och man behöver inte vara varken smidig eller har koordination för att börja. Det finns vissa klasser som kan vara enklare att starta igång med. Vi rekommenderar att Hatha Basic, Vinyasa Basic eller Yin men självklart kan du välja även de andra klasserna. Yogaläraren anpassar alltid efter nivån i gruppen. Du kan också välja att gå en Introkurs hos oss  som vi tycker ger den bästa starten för att lära sig yoga från grunden. Oavsett vilket du väljer, ser vi fram emot att ta hand om dig på studion och välkomna dig in i yogans värld.

Välkommen på yoga i Nacka!

Några saker att tänka på inför yoga-klassen.

All yoga sker på egen ansvar. Meddela om du är skadad och/eller går på behandling.

 

Boka din yogaklass.

Våra medlemskap.

Vi ses på studion – din oas att yoga i Nacka!