Brahmayoga är Jivamukti ansluten yoga studio, ett modernt koncept, sprunget ur ett gammalt synsätt på människan. Hos oss får du en helhetsupplevelse för kropp, själ och sinne. Vi erbjuder flera former av yoga – från lugna meditativa stunder till fysisk ansträngande pass. Vi finns till för våra yogautövare och utgår från att alla har olika utgångspunkter och behov. Våra instruktörer är certifierade inom respektive yogaform.

Yoga har kraften att förändra, det påverkar dig och din omgivning positivt! Yoga har mycket stor betydelse för vårt fysiska och psykologiska välmående.  Idag är yoga erkänt som vetenskap i Sverige, är t o m ämne på universitet (Karolinska Institutet).  Det finns mycket forskning över yogans fantastiska effekter:

  • ökar syresättningen av blodet, renar blodet
  • stimulerar matsmältningsorganen, njurar och levern
  • minskar och lindrar värk i kroppen: nacke och rygg
  • minskar blodtrycket, samtidigt som blodflödet till hjärtat ökar
  • påverkar positiv körtlarna i det endokrina systemet, hormonerna
  • påverkar positiv hjärnan: ökat fokus,  koncentration, arbetsminne
  • minskar stressen och depression
  • förbättrar sömn och saker som .
  • minskar ängslan, oro och irritation, PMS besvär
  • Stimulerar din kreativitet

Att välja yogapass

Du bestämmer själv. Det finns klasser för alla. Är du nybörjare rekommenderar vi att börja med en grundkurs eller basic-klasserna. Självklart hjälper vi dig att hitta det som passar just dig. Det är viktigt att komma ihåg att man aldrig behöver jämföra sig med någon annan. Din yogapraktik är din och du utvecklar dig i din egen takt utan krav.

Hathayoga

Hatha är den mest kända formen av yoga, en mjukare form av fysisk yoga där man inte är bunden till en fast serie av rörelser. När du tränar Hathayoga balanserar du den maskulina och feminina energin som finns hos alla.

Ashtangayoga

Ashtanga är en dynamisk och kraftfull form av yoga, där man utför rörelserna i en bestämd ordningsföljd och man ändrar inte ordningsföljden. Man bygger på position för position för att sakta öppna kroppen och man lägger mycket fokus på synkronisering av andetaget med rörelsesekvenserna.

Jivamuktiyoga

Jivamukti är en yogaform som skapades 1984 av Sharon Gannon och David Life, inspirerat från Asthanga, Vinyasa style. Det är en fysiskt ansträngande typ av yoga som har till mål att öka utövarnas andliga medvetenhet. Lektionerna blandar kraftfulla asana, pranayama och och meditation med diskussioner om yoga, mantra/chanting och musik.

Vinyasayoga

Vinyasa är en fysisk yogaform med ursprung i Hatha yoga där positioner och andning möts och blir till mjuka, lekfulla serier. Vinyasa lämpar sig både för nybörjare och dig som yogat förut.

Yinyoga

Yin är en lugn, meditativ form av yoga som består av en blandning utav klassisk hathayoga, kinesisk medicin och buddhistisk meditation (mindfulness). Vi stannar i positionerna under en längre tid (3-5 min). Musklerna är avslappnade för att man ska komma åt att töja bindväv, leder och ligament i höfter, bäcken och ryggslut.

Mediyoga / medicinsk yoga

Mediyoga / medicinsk yoga är en terapeutisk form av Kundalini yoga, utvecklad av Göran Boll vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm (IMY). Yogaprogrammen är utformade så att alla, utifrån sina egna förutsättningar ska kunna utöva dem. Programmen består av medveten andningsträning, mjuka fysiska övningar, avslappning, meditation och samtal.

Restorative yoga

Restorative yoga är yogan för absolut återhämtning och vila. Stillhet, kravlöst varande och vila. Positionerna hålls även här länge, flera minuter. Yogapositionerna är snällare än i Yin, där det är flödena i kroppen som vi jobbar med, istället för bindväven.

Inför din yogaklass

Några saker att tänka på inför yoga-klassen. All yoga sker på egen ansvar. Meddela om du är skadad och/eller går på behandling.

 

Boka din yogaklass.