Gongbad med Mattias Sundman

Klassen inleds med några yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.

Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.

Vi ligger ner på mjuka yogamattor, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”.

Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Gongens vibrationer hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre; effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

Datum 2022: 11/12

Tid:: 17:00-18:30

Datum 2023:

12/2 18:30-20:00

23/4 18:30 -20:00

Pris: 350 kr *anmälan är bindande

Köp biljett

 

Introkurs Yoga

Starta ditt nya yogaår med en intensivkurs!

Introkursen är en tredagars intensivkurs för dig som vill börja göra yoga, som haft ett längre uppehåll från din praktik, eller som helt enkelt vill ha en grundlig genomgång av teknik och linjering för att få bästa möjliga start på nya terminen.  Utöver själva positionerna (asana) kommer vi också att prata om yogafilosofin som är en mycket viktig hörnsten i yogapraktiken, samt tanken bakom yogautövningen.

Under helgens gång kommer vi gå igenom andningsteknik, kroppslås, samt bryta ner de mest grundläggande positionerna och sekvenserna inom hatha och vinyasayogan.

Lärare: Siiri Soveri

Fredag 27/1 kl. 17.30-19.30

Lördag 28/1 kl. 11.00-13.00

Söndag 29/1 kl. 11.00-13.00

Pris 780kr

Anmäl dig genom att köpa din biljett här.

*anmälan är bindande

 

ReikiYin & Sound Healing

Till tonerna av kristallskålar, tibetanska skålar och gong slappnar du av i lugnande yinyoga positioner på mjuka ullmattor. Medans vi är i positionerna går Reiki Master runt och ger energi healing individuellt genom handpåläggning.

Reiki healing är en Japansk energimedicin för djupgående avslappning som bidrar till kroppens självläkningsförmåga. Det är ett fantastiskt verktyg för spända muskler och smärta men också för djupare läkning av fysiska, mentala och emotionella blockeringar.

Sound healing -All materia och energi består av vibrationer, och därigenom alla celler, alla organ i kroppen. Vibrationen stöder, vårdar och förnyar människor på alla nivåer; fysisk, emotionell, mental och energiskt.

Yinyoga är en lugn form av yoga som aktiverar kroppens lugn-och-ro system.De mjuka positionerna hålls längre och ger dig möjlighet att stanna upp, stilla sinnet och mjukna i kroppen. På ett lugnt och inkännande sätt låter vi kroppens djupt liggande strukturer
försiktigt stretchas och släppa på blockeringar samtidigt som du kan landa tryggt för en stunds välgörande återhämtning och låta blicken riktas inåt.

En kombination av dessa 3 helande tekniker i ett ger du dig en stund i total återhämtning, sätter igång energiflödet i kroppen och kan släppa taget om det du inte längre behöver för att ge utrymme för det du längtar efter.
En omstart för kropp och själ!

Lärare: Annamaria Hemington, Reiki Master: Karin Ångström Hogg

Datum: 24/3 kl. 16:30-18:00

Pris: 350kr

Anmäl dig genom att köpa din biljett här.

*anmälan är bindande

 

Jivamukti De Luxe

En klass som innehåller allt och lite till! En 120 min klass med dynamiskt flöde, grym musik, assisteringar, chanting, yoga filosofi, meditation, andning och avslappning med massage.

Vad är Jivamukti?

Jivamukti är en intellektuellt och fysisk stimulerande modern yogaform inspirerad av Hatha och Ashtanga, där kraftfulla yogapositioner blandas med filosofi, musik och meditation. Det förekommer även andningsövningar, diskussioner om yoga, samhällsfrågor och chanting. Instruktören leder klassen verbalt och ger hands on (assists).

Lärare: Roxana Berndal

Datum: Söndagen den 23/4 kl. 10:00-12:00

Pris: 420 kr (Bas och flex medlemmar 20% rabatt, Mini medlemmar – 10% rabatt).

Är du medlem? Maila oss på yoga@brahmayoga.se så skickar vi rabattkoden

Anmäl dig genom att köpa din biljett här.

*anmälan är bindande

 

Yoga bort ballongmagen

Platt mage när du vaknar, gravid mage när du går och lägger dig? Gasig? Förstoppad? Var med på vår temaklass där du kommer att få tips och yogaövningar som hjälper dig till en bättre vardag med din mage!

Omkring 10-15 % av västvärldens befolkning har magbesvär. Några av de vanligaste problem är gaser, uppblåsthet, förstoppning och långsam matsmältning.

Dessa vanliga problem hänger ofta ihop. En långsam, förstoppad tarm gör att maten ligger kvar längre i tarmen och hinner jäsa och bilda mer gaser. Gaser som lätt fastnar och gör att magen blir uppblåst. Vi kommer att lära känna magen och vad är som rubbar balansen, därefter yoga ett skräddarsytt program som gör magen glad … och platt

Lärare: Roxana Berndal

Datum 30/4 kl. 11:30-13:00

Pris: 380 kr

Anmäl dig genom att köpa din biljett här.

*anmälan är bindande

 

Yoga bort dina klimakteriebesvär

En workshop som kommer att ge dig praktiska verktyg att hantera förändringarna i ditt sinne och kropp för ett bättre, skönare övergång!

Klimakteriet är en fas av livet som alla kvinnor går igenom. Ändring av hormonnivåerna hos leder ofta till symtom som viktökning, heta, nattsvett, humörfluktuationer, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter och inlärningssvårigheter, t o m glömska.

Genom att praktisera yoga och meditation som stimulerar, stärker körtelsystemet så kan obehagskänslor under menopausen försvinna helt. Du kommer att få ett program med yoga positioner, andningsövningar, och meditation, som du kan träna varje dag hemma.

Lärare Roxana Berndal

Datum: Söndagen den 14/5 kl. 11:30-13:00

Pris: 380 kr

Anmäl dig genom att köpa din biljett här.

*anmälan är bindande

INDIVIDUELL STRESS MANAGEMENT PROGRAM

En 30 dagars individuell program i en paradisplats som inte många känner till, lång ifrån dagens stressiga liv.

Lär dig att hur du ska undvika stress och må bättre, ta avstånd från det som gör dig att må dåligt,! Bryt mönstret, bytt livsstil och lär dig leva på nytt!

Dagens tempo ökar till svindlande höjder. Mer ska göras, av färre och på kortare tid – trycket ökar ständigt. Många drabbas av utbrändhet eller symptom som bör tolkas som tydliga varningssignaler. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt vilket medför förluster för alla inblandade: både för samhället och arbetsgivare men kanske viktigast – individen.

Programmet är designat för ett ge individen stöd vid hantering av hälsa, sjukskrivning, rehabilitering, livsfrågor men även verktyg att behålla välmående, en bra livskvalitet framöver, insikt i framtida livsval.

För alla som finner det allt svårare att upprätthålla balansen i livet har vi tagit fram ett stresshanterings program där du ska kliva av på läktaren från ekorrhjulet, ta avstånd från det som gör att du mår dåligt och hitta din kraft, glädje och livslust!

  • Personlig Yoga Träning – 6 ggr/veckan – ett program som är skräddarsytt efter dina behov och förmåga
  • Meditation – 6 ggr/veckan – lär dig olika tekniker och bygg en regelbunden meditationspraktik
  • Mindfulness – 6 ggr/veckan – lär dig att leva i nuet, kontrollera dina tankar
  • Terapisamtal, 2 ggr i veckan
  • Massage 6 ggr/veckan

Var: Huay Yang, en fantastisk lugn kustby ca 30 mil söder om Bangkok  Thailand.

Lärare: Roxana Berndal, Diplomerat stress- och avspänningsterapeut, Friskvårdsterapeut, Senior yoga lärare

När: enligt överenskommelse

Anmälan och mer info: roxana@brahmayoga.se