Workshop om Stress med Göran Boll

70-90 % av allt vi idag definierar som sjukdom är antingen stressutlöst eller stressrelaterat, där psykisk ohälsa kopplat till detta står för en tredjedel av alla nya sjukdomsfall i Sverige – och det är framför allt är kvinnor som drabbas.
Yoga och meditation är dokumenterat kraftfulla verktyg mot stressen. Inte minst yogans medvetna stimulering och aktivering av den viktiga VAGUS-nerven är en central faktor vid djupavslappning.

Under denna halvdag går vi igenom hur stress respektive vagusnerv stimulering påverkar kropp och hälsa, vi gör två I AM yogapass och dagen filmas. Som deltagare får du tillgång till materialet och kan se allt igen i efterhand. Du får även med dig en PDF hem med allt det vi gått igenom.
Du kan deltar på studion.

SCHEMA:
Yogapass & Meditation
Kort paus med frukt och té
Samtal kring dagens tema
Yogapass & Meditation

I anslutning till dagen får du utan extra kostnad:
pass och meditationer skickat till dig som PDF.
Tillgång Online till alla moment under dagen.
Du kan delta på plats på studion eller online hemifrån.

Söndagen den 2/10 kl. 09:00-13:00

Pris: 680kr*anmälan är bindande 

Köp biljett

ReikiYin & Sound Healing

Till tonerna av kristallskålar, tibetanska skålar och gong slappnar du av i lugnande yinyoga positioner på mjuka ullmattor. Medans vi är i positionerna går Reiki Master runt och ger energi healing individuellt genom handpåläggning.

Reiki healing är en Japansk energimedicin för djupgående avslappning som bidrar till kroppens självläkningsförmåga. Det är ett fantastiskt verktyg för spända muskler och smärta men också för djupare läkning av fysiska, mentala och emotionella blockeringar.

Sound healing -All materia och energi består av vibrationer, och därigenom alla celler, alla organ i kroppen. Vibrationen stöder, vårdar och förnyar människor på alla nivåer; fysisk, emotionell, mental och energiskt.

Yinyoga är en lugn form av yoga som aktiverar kroppens lugn-och-ro system.De mjuka positionerna hålls längre och ger dig möjlighet att stanna upp, stilla sinnet och mjukna i kroppen. På ett lugnt och inkännande sätt låter vi kroppens djupt liggande strukturer
försiktigt stretchas och släppa på blockeringar samtidigt som du kan landa tryggt för en stunds välgörande återhämtning och låta blicken riktas inåt.

En kombination av dessa 3 helande tekniker i ett ger du dig en stund i total återhämtning, sätter igång energiflödet i kroppen och kan släppa taget om det du inte längre behöver för att ge utrymme för det du längtar efter.
En omstart för kropp och själ!

Lärare: Annamaria Hemington, Reiki Master: Karin Ångström Hogg

Fredagen den 23/9 16:30-18:00 eller söndagen den 6/11 17:00-18:30.

Pris 350kr/gång *anmälan är bindande

Köp biljett.

Gongbad med Mattias Sundman

Klassen inleds med några yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.

Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.

Vi ligger ner på mjuka yogamattor, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”.

Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Gongens vibrationer hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre; effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

Datum: 23/10, 11/12

TID: 17:00-18:30

Pris: 350 kr *anmälan är bindande

Köp biljett

 

INDIVIDUELL STRESS MANAGEMENT PROGRAM

En 30 dagars individuell program i en paradisplats som inte många känner till, lång ifrån dagens stressiga liv.

Lär dig att hur du ska undvika stress och må bättre, ta avstånd från det som gör dig att må dåligt,! Bryt mönstret, bytt livsstil och lär dig leva på nytt!

Dagens tempo ökar till svindlande höjder. Mer ska göras, av färre och på kortare tid – trycket ökar ständigt. Många drabbas av utbrändhet eller symptom som bör tolkas som tydliga varningssignaler. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt vilket medför förluster för alla inblandade: både för samhället och arbetsgivare men kanske viktigast – individen.

Programmet är designat för ett ge individen stöd vid hantering av hälsa, sjukskrivning, rehabilitering, livsfrågor men även verktyg att behålla välmående, en bra livskvalitet framöver, insikt i framtida livsval.

För alla som finner det allt svårare att upprätthålla balansen i livet har vi tagit fram ett stresshanterings program där du ska kliva av på läktaren från ekorrhjulet, ta avstånd från det som gör att du mår dåligt och hitta din kraft, glädje och livslust!

  • Personlig Yoga Träning – 6 ggr/veckan – ett program som är skräddarsytt efter dina behov och förmåga
  • Meditation – 6 ggr/veckan – lär dig olika tekniker och bygg en regelbunden meditationspraktik
  • Mindfulness – 6 ggr/veckan – lär dig att leva i nuet, kontrollera dina tankar
  • Terapisamtal, 2 ggr i veckan
  • Massage 6 ggr/veckan

Var: Huay Yang, en fantastisk lugn kustby ca 30 mil söder om Bangkok  Thailand.

Lärare: Roxana Berndal, Diplomerat stress- och avspänningsterapeut, Friskvårdsterapeut, Senior yoga lärare

När: enligt överenskommelse

Anmälan och mer info: roxana@brahmayoga.se