GONGBAD – 2021& 2022

Klassen inleds med några yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.

Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.

Vi ligger ner på mjuka yogamattor, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”.

Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Gongens vibrationer hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre; effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

DATUM 2021:  28/11, 19/12

Datum 2022: 27/2, 20/3, 24,4, 15/5

TID: 18:45-20.15

Pris: 320 kr

Gongmästare: Mattias Sundman

FAMILJEYOGA – HÖSTEN 2021

NÄR YOGA MÖTER FANTASI KAN VAD SOM HELST HÄNDA. KANSKE LETAR VI EFTER EN SKATT, ÅKER TILL STRANDEN ELLER TRÄFFAR VILDA DJUR I DJUNGLEN.

NI BEHÖVER INGA TIDIGARE ERFARENHETER, MEN KOM GÄRNA MED ETT ÖPPET SINNE!

ATT YOGA TILLSAMMANS SKAPAR SAMHÖRIGHET OCH EN MYSIG STUND I TOTAL NÄRVARO.

Datum:  6/11, 4/12

Tid: 10:30-11:15

Pris: 250KR per gång (en biljett gäller för 1 vuxen och 1 barn)

Köp din biljett

BASIC KURS – VÅRTERMIN 2022

Basic är en kurs i fyra moduler à 2 timmar var, som lämpar för dig som är nybörjare, vill behärska tekniken i positioner eller har haft ett uppehåll eller vill träna grundteknikerna i yoga. Du kommer att lära känna din kropp bättre och anpassa positionerna efter dina förutsättningar, använda props (block, yogabälte, mm) för en korrekt linjering och skadefri yogaträning.

Varje vecka har vi fokus på olika asana (positioner) grupper:

1. Solhälsningar, Stående – stabilitet and kontakt med jorden

2. Sittande positioner – framåt böjningar, höft öppnare, twist (rotationer), släpp det som har varit

3. Bakåtböjningar, öppna upp mentalt för framtiden

4. Inversioner, andning, meditation

Vi sätter allt ihop i en klass

Söndagar, kl 10.00-12.00

Start: 31/1 2022

Pris 795 kr

Köp kursen här

 

BASIC PACK 

Basic kurs + Hatha 1 (10 pack )

Är du nybörjare och vill komma igång med yoga får du möjligheten att gå på både kurs och öppen klass

På Basic kursen lär du dig grunderna i yoga, lära känna din kropp, tekniken i positionerna, andnings tekniker och även använda props för en korrekt linjering och skadefri träning.

Hatha 1 är en öppen klass för nybörjare, där du applicerar dina kunskaper från kursen i en ledd klass

Basic: söndagar kl. 10-12.00 , start 30/1

Hatha 1 : måndagar kl. 18.00-19.00

Early Bird pris: 1700 kr t o m 31/11 (ord pris 1850 kr)

Köp här 

10 pack klasser – VÅRTERMIN 2022

10 ggr, under vårterminen, en gång i veckan i 10 sammanhängande veckor  från köptillfället.

EARLY BIRD: 1100 kr t o m 30/1. ord.pris 1280 kr

Hatha 1 (nybörjare)

En klass för dig som är ny i yoga. Även som erfaren yogautövare är det bra att repetera grunderna. Vi går genom grundläggande positioner, teknik, medveten närvaro i varje position, men även yoga filosofi. andning och meditation är närvarande i varje klass.

Måndagar kl. 18:00-19.00
EARLY BIRD: 1100 kr ord.pris: 1280kr

Köp här

MEDIYOGA 

MediYoga är en terapeutisk yogaform där målet är att skapa balans i nervsystemet på ett lugnt sätt som passar alla. MediYoga sammanflätar de gamla yogiska redskapen med den moderna västerländska vetenskapen. Mycket inspiration har hämtats ifrån kundaliniyogan likväl som från ayurveda, samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin. MediYogans mission är att genom forskning och klinisk utvärdering vara en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform där vi genom mjuka rörelser, djupandning och meditation sätter igång kroppens självläkande system.

Tisdagar kl. 16.30-17.30

EARLY BIRD: 1100 kr ord.pris: 1280kr

Köp här

Pilates 

Pilates består av olika övningar som syftar till att stärka och stabilisera inre bålmuskulaturen samt skapa rörlighet i ryggraden. All vår fysiska kraft utgår från höft, bäcken och bål.
Det är en komplett träningsform som dessutom kan lätta på värk i axlar och rygg, skapa bättre hållning samt träna upp kroppens muskulatur.
Den passar alla åldrar och hjälper kroppen att hålla sig skadefri i vardagens rörelser och lyft men förbättrar även prestationen för dig som sportar eller idrottar på hög nivå.

Söndagar: kl. 15.30-16.30
EARLY BIRD: 1100 kr ord.pris: 1280kr

Köp här

Barre

I Barre utgår vi ifrån balett som sedan blandas med pilates, yoga och funktionell träning.
En rolig klass som både ger glädje samtidigt som den utmanar.
Vi bygger upp styrkan inifrån och ut arbetar med att skapa smidighet i muskler och ryggrad för att bygga upp kroppen för vardagens rörelser och belastning.
Övningarna utförs stående, på matta eller vid balettstången.

Så vill du få en dansares kropp utan att ta ett danssteg är detta klassen för dig.

Torsdagar kl. 18:00-19.00

EARLY BIRD: 1100 kr ord.pris: 1280kr

Köp här

 

Workshop Stress med Göran Boll – VÅRTERMIN 2022

70-90 % av allt vi idag definierar som sjukdom är antingen stressutlöst eller stressrelaterat, där psykisk ohälsa kopplat till detta står för en tredjedel av alla nya sjukdomsfall i Sverige – och det är framför allt är kvinnor som drabbas.
Yoga och meditation är dokumenterat kraftfulla verktyg mot stressen. Inte minst yogans medvetna stimulering och aktivering av den viktiga VAGUS-nerven är en central faktor vid djupavslappning.

Under denna halvdag går vi igenom hur stress respektive vagusnerv stimulering påverkar kropp och hälsa, vi gör två I AM yogapass och dagen filmas. Som deltagare får du tillgång till materialet och kan se allt igen i efterhand. Du får även med dig en PDF hem med allt det vi gått igenom.
Du kan deltar på studion.

SCHEMA:
Yogapass & Meditation
Kort paus med frukt och té
Samtal kring dagens tema
Yogapass & Meditation

I anslutning till dagen får du utan extra kostnad:
pass och meditationer skickat till dig som PDF.
Tillgång Online till alla moment under dagen.
Du kan delta på plats på studion eller online hemifrån.

Söndagen den 27/3 kl. 09:00-13:00

Pris: 680kr på plats på Brahmayoga, 480kr Online

Köp biljett här.

Yoga bort dina klimakteriebesvär- VÅRTERMIN 2022

En workshop som kommer att ge dig praktiska verktyg att hantera förändringarna i ditt sinne och kropp för en bättre och skönare övergång.

Klimakteriet är en fas av livet som alla kvinnor går igenom. Ändring av hormonnivåerna leder ofta till symtom som viktökning, hetta, nattsvett, humörfluktuationer, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter och inlärningssvårigheter och t o m glömska.

Genom att praktisera yoga och meditation som stimulerar och stärker körtelsystemet så kan obehagskänslor under menopausen försvinna helt. Du kommer att få ett program med yogapositioner, andningsövningar, och meditation, som du kan träna hemma.

Datum: Söndag 3/4 kl.
Tid: 10:00-11:30

Köp biljett här.

Workshop Core- VÅRTERMIN 2022

Core betyder ”kärna” och vår core är vårt centrum för styrka och balans.
En mycket viktig komponent i yoga och pilates är ha förmågan att stabilisera magen och ryggen.
Under denna workshop utforskar vi även olika övningar och tekniker som stärker och hjälper oss att hitta bandhas (s k kropplås/ energilås), som är en av yogas grundstenar för en hållbar skadefri träning

Datum: Söndag 24/4
Tid: 10:00-11:30
Pris 300kr

Köp din biljett här.

Mini-retreat i naturen- VÅRTERMIN 2022

Fly undan vardagens stress och låt naturen hela dig.

Skogsbad eller Shinrin Yoku som det heter på japanska har sitt urspring i Japan. Det är en forskningsbaserad metod som används för att minska nivåer av stress, sänka blodtrycket samt för bättre sömn.
Skogsbad innebär att man använder alla sina sinnen för att hitta full närvaro och kontakt med naturen.

Morgonen inleds med skogsbad. Under vår lugna promenad i Nyckelvikens naturreservat kommer du att få mindfullness övningar för att hitta din närvaro i naturen och hitta in till ett inre lugn.

Därefter kör vi ett mjukt yogapass bland kvittrande fåglar och träden sus.

Vi avslutar med ett en gemensam fika (picknick) i skogen där vi bjuder på te och tilltugg.

Söndag 22/5 kl. 09:00-11:30
Plats Nyckelvikens Naturreservat. Exakt mötesplats skickas några dagar innan eventet.
Pris 475kr

Köp biljett här.

 

INDIVIDUELL STRESS MANAGEMENT PROGRAM

En 30 dagars individuell program i en paradisplats som inte många känner till, lång ifrån dagens stressiga liv.

Lär dig att hur du ska undvika stress och må bättre, ta avstånd från det som gör dig att må dåligt,! Bryt mönstret, bytt livsstil och lär dig leva på nytt!

Dagens tempo ökar till svindlande höjder. Mer ska göras, av färre och på kortare tid – trycket ökar ständigt. Många drabbas av utbrändhet eller symptom som bör tolkas som tydliga varningssignaler. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt vilket medför förluster för alla inblandade: både för samhället och arbetsgivare men kanske viktigast – individen.

Programmet är designat för ett ge individen stöd vid hantering av hälsa, sjukskrivning, rehabilitering, livsfrågor men även verktyg att behålla välmående, en bra livskvalitet framöver, insikt i framtida livsval.

För alla som finner det allt svårare att upprätthålla balansen i livet har vi tagit fram ett stresshanterings program där du ska kliva av på läktaren från ekohjulet, ta avstånd från det som gör att du mår dåligt och hitta din kraft, glädje och livslust!

  • Personlig Yoga Träning – 6 ggr/veckan – ett program som är skräddarsytt efter dina behov och förmåga
  • Meditation – 6 ggr/veckan – lär dig olika tekniker och bygg en regelbunden meditationspraktik
  • Mindfulness – 6 ggr/veckan – lär dig att leva i nuet, kontrollera dina tankar
  • Terapisamtal, 2 ggr i veckan – omfattar sådana frågor som:
  • Massage 6 ggr/veckan

Var: Huay Yang, en fantastisk lugn kustby ca 30 mil söder om Bangkok  Thailand.

Lärare: Roxana Berndal, Diplomerat stress och avspänning terapeut, Friskvård terapeut, Senior yoga lärare

När: enligt överenskommelse

Anmälan och mer info: roxana@brahmayoga.se