Pilates 

10 ggr, en gång i veckan i 10 sammanhängande veckor från köptillfället.

Pilates består av olika övningar som syftar till att stärka och stabilisera inre bålmuskulaturen samt skapa rörlighet i ryggraden. All vår fysiska kraft utgår från höft, bäcken och bål.
Det är en komplett träningsform som dessutom kan lätta på värk i axlar och rygg, skapa bättre hållning samt träna upp kroppens muskulatur.
Den passar alla åldrar och hjälper kroppen att hålla sig skadefri i vardagens rörelser och lyft men förbättrar även prestationen för dig som sportar eller idrottar på hög nivå.

Söndagar kl. 9.30
Pris: 1250kr
Köp Pilates här.

Barre

10 ggr, en gång i veckan i 10 sammanhängande veckor från köptillfället.

I Barre utgår vi ifrån balett som sedan blandas med pilates, yoga och funktionell träning.
En rolig klass som både ger glädje samtidigt som den utmanar.
Vi bygger upp styrkan inifrån och ut arbetar med att skapa smidighet i muskler och ryggrad för att bygga upp kroppen för vardagens rörelser och belastning.
Övningarna utförs stående, på matta eller vid balettstången.

Så vill du få en dansares kropp utan att ta ett danssteg är detta klassen för dig.

Torsdagar kl. 18:00
Pris 1250kr
Köp Barre här.

Yoga för nybörjare

10 ggr, en gång i veckan i 10 sammanhängande veckor  från köptillfället.

En klass för dig som är ny i yoga. Även som erfaren yogautövare är det bra att repetera grunderna. Vi går genom grundläggande positioner, teknik, medveten närvaro i varje position, men även yoga filosofi. andning och meditation är närvarande i varje klass.

Måndagar kl. 18:00
Pris: 1250kr
Köp Yoga för nybörjare här. 

Restorative Yoga

10 ggr, en gång i veckan i 10 sammanhängande veckor från köptillfället.

Restorative är yogan för absolut återhämtning och vila. Stillhet, kravlöst varande och vila. Positionerna hålls även här länge, flera minuter. Yogapositionerna är snällare än i Yin, där det är flödena i kroppen som vi jobbar med, istället för bindväven. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv.

Onsdagar kl 19.30
Pris: 1550kr
Köp Restorative Yoga här.

GONGBAD

Klassen inleds med några yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.

Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.

Vi ligger ner på mjuka yogamattor, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”.

Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Gongens vibrationer hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre; effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

DATUM: 26/9, 24/10, 28/11, 19/12

TID: 18:30-20:30

Pris: 450 kr per gång eller 1700 för alla tillfällen

Gongmästare: Mattias Sundman

Köp din biljett

 

MEDIYOGA KURS

MediYoga är en terapeutisk yogaform där målet är att skapa balans i nervsystemet på ett lugnt sätt som passar alla. MediYoga sammanflätar de gamla yogiska redskapen med den moderna västerländska vetenskapen. Mycket inspiration har hämtats ifrån kundaliniyogan likväl som från ayurveda, samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin. MediYogans mission är att genom forskning och klinisk utvärdering vara en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform där vi genom mjuka rörelser, djupandning och meditation sätter igång kroppens självläkande system.

Passen i MediYoga är stressreducerande med enkla rörelser i kombination med en medveten andning som går som en röd tråd genom hela passet. MediYoga fungerar som en holistisk terapiform där vi genom yogan jobbar fysiskt, psykiskt och själsligt. Yogapassen är mycket lugnande och har en tydlig struktur. De delar som ingår i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonpositioner och mantran. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Kärnan i MediYoga är förståelsen för hur repetition påverkar oss fysiskt och psykiskt och hur vi kan använda oss av dessa yogiska tekniker för att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i vår vardag.

Datum: Kursen hålls en gång i veckan under 10 veckor med start 29/9 KL 16:30-17:30

Pris: 1250KR

Köp din biljett.

FAMILJEYOGA

Kom och yoga tillsammans med ditt barn, barnbarn eller en väns barn! Vi yogar tillsammans, barn och vuxna på ett lekfullt sätt. I mötet med familjeyoga hittar du och ditt barn en gemensam plattform för ditt barn och barnet inom dig.

Datum: 2/10, 6/11, 4/12

Tid: 10:30-11:15

Pris: 250KR per gång (en biljett gäller för 1 vuxen och 1 barn)

Köp din biljett

INDIVIDUELL STRESS MANAGEMENT PROGRAM

En 30 dagars individuell program i en paradisplats som inte många känner till, lång ifrån dagens stressiga liv.

Lär dig att hur du ska undvika stress och må bättre, ta avstånd från det som gör dig att må dåligt,! Bryt mönstret, bytt livsstil och lär dig leva på nytt!

Dagens tempo ökar till svindlande höjder. Mer ska göras, av färre och på kortare tid – trycket ökar ständigt. Många drabbas av utbrändhet eller symptom som bör tolkas som tydliga varningssignaler. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt vilket medför förluster för alla inblandade: både för samhället och arbetsgivare men kanske viktigast – individen.

Programmet är designat för ett ge individen stöd vid hantering av hälsa, sjukskrivning, rehabilitering, livsfrågor men även verktyg att behålla välmående, en bra livskvalitet framöver, insikt i framtida livsval.

För alla som finner det allt svårare att upprätthålla balansen i livet har vi tagit fram ett stresshanterings program där du ska kliva av på läktaren från ekohjulet, ta avstånd från det som gör att du mår dåligt och hitta din kraft, glädje och livslust!

  • Personlig Yoga Träning – 6 ggr/veckan – ett program som är skräddarsytt efter dina behov och förmåga
  • Meditation – 6 ggr/veckan – lär dig olika tekniker och bygg en regelbunden meditationspraktik
  • Mindfulness – 6 ggr/veckan – lär dig att leva i nuet, kontrollera dina tankar
  • Terapisamtal, 2 ggr i veckan – omfattar sådana frågor som:
  • Massage 6 ggr/veckan

Var: Huay Yang, en fantastisk lugn kustby ca 30 mil söder om Bangkok  Thailand.

Lärare: Roxana Berndal, Diplomerat stress och avspänning terapeut, Friskvård terapeut, Senior yoga lärare

När: enligt överenskommelse

Anmälan och mer info: roxana@brahmayoga.se