BASIC

4 ggr, Start: lördagar, 22/9 – 13/10, kl. 12.00-13.30

Basic är kurs som är förberedande för  dynamiska öppna klasser (Hatha, Vinyasa, Jivamukti). Den lämpar för dig som är nybörjare, vill behärska tekniken i positioner eller har haft ett uppehåll eller vill träna grundteknikerna i yoga. Du kommer även att lära dig använda props (block, bolster, yogabälte, mm).  Varje vecka har vi fokus på olika asana grupper:

v1 – Stående -stabilitet and kontakt med jorden

v2 – Sittande positioner – framåtböjningar, höfttöppnare, twist (rotationer) , släpp det som har vari

v3- Bakåtböjningar,  öppna upp mentalt för framtiden –

v4- Inversioner, andning, meditation

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 695 kr

Köp kursen via vår butik och boka din plats via vår online schema!

 

TERAPEUTISK YOGA OCH MINDFULNESS

Start: Tisdag 4/9 kl. kl 10.00

En mjukare, terapeutisk yogaform med fokus på inre organ, bindväv och nervsystemet. Vi förflyttar oss i ett långsamt tempo med mjuka rörelser för axlar, bål och rygg i ett lugnt flöde för att bygga upp styrka, balans och smidighet. Vi tränar att praktisera mindfulness i yogan och lyssna, tolka  signalerna som kroppen och sinnen skickar till oss. Hjälpmedel och redskap används – klossar, massagebollar, kuddar och filtar – för att nå in till de stelaste musklerna och även bindväv. Fokus på andning och närvaro i stunden. Klassen avslutas med en lång avslappning.

Pris: 2550 kr (15 ggr)

Köp kursen via vår butik och boka din plats via vår online schema!

 

MEDIYOGA / MEDICINSKYOGA

Start: Måndag 3/9, 11.00 eller Torsdag 30/8, kl. 10.00

En terapeutisk yogaform som utvecklades av Göran Boll och har ursprung i Kundaliniyoga. Mediyoga innefattar ett hundratal olika pass och meditationer och kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, vid rygg- och hjärtproblem, sömn- och ätstörningar, Parkinson, migrän et cetera. Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av Medicinsk Yoga.

Köp kursen via vår butik och boka din plats via vår online schema!

Pris: 2550 kr (15 ggr)

 

BARNYOGA

Start: tisdagen 4/9, kl 16.45

En kurs för barn mellan 6 till 11 år. En barnyoga klass skiljer sig från en vanligt yoga klass: glädjen och leken är viktiga. Yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får barnen att må bra. Barnen får med sig redskap för att kunna vara här och nu och lära sig lägga fokus på sin egen andning. Kreativa inslag såsom färg, musik och dans förekommer. Vi övar på den inre dialogen med  avslappningsövning och meditation.

Pris: 1950 kr (15 ggr)

 

TONÅRSYOGA

Start: fredagar 7/9, kl. 16.15-17.15,  15 ggr

En kurs på tonåringens villkor (12-16 år). Rörelserna är dynamiska och ger de ökad kroppsmedvetenhet, koordination och fokus. Vi tränar avspänning, andning och meditation. Yoga för tonåringar bidrar till att balansera humör, att lära sig våga sätta gränser och att hitta sin egen motivation och kreativitet. Yoga ger inre styrka och ett större lugn, ökar koncentrationsförmåga  och självkänsla.  Låt din tonåring få en paus i vardagen med hjälp av yoga.

Pris: 1950 kr (15 ggr)

Lärare: katharina Dahlbeck

 

TEMAKLASS: FAMILJEYOGA

Barn mellan 3-5 år: Söndagar, 9/9, 7/10, 4/11   kl. 10.00 – 10.45

Barn mellan 6-11 år: Söndagar, 9/9, 7/10, 4/11   kl. 11.30 – 12.30

Kom och yoga tillsammans med ditt barn, barnbarn eller en väns barn! Vi yogar tillsammans, barn och vuxna på ett lekfullt sätt. I mötet med familjeyoga hittar du och ditt barn en gemensam plattform för ditt barn och barnet inom dig.

Pris: 225 kr/klass (en vuxen och ett barn)

 

WORKSHOP: YOGA BORT DINA KLIMAKTERIEBESVÄR

16/9 kl 10.30-12.30

En workshop som kommer att ge dig praktiska verktyg att hantera förändringarna i ditt sinne och kropp för ett bättre, skönare övergång! hemma.

Klimakteriet är en fas av livet som alla kvinnor går igenom. Ändring av hormonnivåerna hos leder ofta till symtom som viktökning, heta, nattsvett, humörfluktuationer, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter och inlärningssvårigheter, t o m glömska.

Forskningen visar att klimakteriet kan också öka risken för komplikationer som kardiovaskulära sjukdomar, osteoporos, urininkontinens och i vissa fall bröstcancer.

Genom att praktisera yoga och meditation som stimulerar stärker körtelsystemet så kan obehagskänslor under menopausen försvinna helt. Du kommer att få ett program med yoga positioner, andningsövningar, och meditation, som du kan träna varje dag.

Workshopledare: Roxana Berndal

Pris: 350 kr

Köp biljetten via vår butik.

 

WORKSHOP: PAUS

7/10 kl 14.30- 17.00

Välkommen till en eftermiddag med temat ÅTERHÄMTNING.

Om nervsystemet, hjärnan och hur stress påverkar oss samt vad vi med yogans hjälp kan göra för att leva ett rikare liv med mer energi. Ulrica leder oss därefter genom mjuka övningar med syfte att varva ner stress och spänningar i kroppen för att successivt landa på bolster, filtar och kuddar in i en aktiv, djup vila som avslutas med avslutande liggande Yoga Nidra meditation. Du kommer garanterat tillbaka upp från mattan med klarare sinne och med en starkare och mer avspänd fysik.

Workshopledare: Ulrica Norberg

Ulrica Norberg, journalist och författare tillika en av Europas mest rutinerade yogalärare och utbildare, inleder eftermiddagen med en timmes föreläsning om hur vår hjärna och nervsystem när i stress, hindrar oss ifrån att leva livet fullt ut. Samt om vilken av Återhämtning för sinne, kropp och själ. Ulrica berättar om det träningsvärlden kallar för det nya svarta, just att via effektiva metoder återskapa prestandan i det parasympatiska nervsystemet via andningsövningar och så kallad Restorative yoga; återhämtning via stillsamma yogaövningar.

Ulrica är aktuell med sina två böcker ”ANDAS” och ”ÅTERHÄMTNING” som visat hur mycket rikare våra liv kan bli av att lära oss förmågan att hitta paus och fokus i det aktiva och rörliga och tvärtom. Och hur vi kan mobilisera kraft klokare genom att lära oss att andas bättre.

Båda böckerna kommer att finnas till försäljning under eftermiddagen.

Pris: 600 kr

Köp biljetten via vår butik.

Obs! Våra workshop eller temaklasser är ej avbokningsbara eller ombokningsbara.

 

MINDFULNESS 

11/11, kl 10.30 – 12.00

Denna workshop hjälper dig att träna hjärnan, lyssna och öka förståelsen för kroppens behov och signaler och använda dessa verktyg för att hantera utmaningar i ditt liv, minska stress och öka förmågan att fokusera på det du tycker om.

Vi övar olika mindfulness övningar och meditationer för att bli mer närvarande, samlade, och insiktsfulla om hur kroppen, våra tankar och känslor påverkar vårt mående. Genom att observera oss själva, lär vi oss att komma i kontakt med vår innersta natur vilket främjar vår självkännedom och gynnar nya perspektiv i livet som berikar våra valmöjligheter. Vi varvar fakta från modern forskning om hur medveten närvaro kan gynna och påverka vår fysiologi och hälsa, samt främja våra förmågor. Vi utforskar och provar olika praktiska övningar, observerar känsla, tanke och kroppsförnimmelser i stillhet, och efteråt reflekterar vi över effekten och delar med oss av våra insikter och erfarenheter.

Mindfulnessträningen är ej fysiskt ansträngande, men lösa/bekväma kläder rekommenderas så att magen kan röra sig fritt när du sitter/ligger. Observera att största delen av workshopen är sittandes på golv i meditationsställning, med små liggande vilopauser dock. Mindfulnessträningen passar både oerfaren som erfaren yoga/mindfulnessutövare. Workshopen är en fin introduktion för dig som önskar starta en egen meditations- och/eller mindfulnesspraktik.

Pris: 275 kr

 

YOGA & KLANG (Advent tema)

2/12, kl. 11.00-12.30

Ge dig själv en vila på djupet och lär dig hitta in i ditt inneboende lugn med Relax Yoga i Advent! Denna klass bjuder på en ljuvlig blandning av mjuk hathayoga, pranayama, guidad meditation och extra lång savasana till tonerna av de tibetanska klangskålarna med dess fantastiskt lugnande och läkande effekt på både sinne och varje cell i vår kropp. Under skenet av tindrande adventsljus aktiverar vi lugn- och rosystemet för att skapa goda förutsättningar för avspänning och återhämtning som är viktiga komponenter för välbefinnande och hälsa, men också i vår strävan mot att känna inre frid, mening och lycka.

Efter klassen bjuder vi på yogisk yul-fika 🌟

Pris: 280 kr

Workshopsledare: Jenni Enigk