INTROKURS – INTENSIV

3 tillfälle (fre-sön)

För dig som inte har provat yoga tidigare, har haft ett uppehåll eller vill få en genomgång av grundteknikerna i yoga, har vi en introduktionskurs.

Vi träffas en 2 timmar på fredagen, lördagen och på söndagen. Detta är ett bra sätt att introduceras i yoga filosofin och få en känsla för vad yogautövningen innebär. Vi fokuserar på de vanligaste förekommande positionerna och gör olika övningar som hjälper dig att känna hur kroppen kan komma in i optimal position från insidan och ut. En bra grund för att fortsätta gå på öppna klasser och yoga i grupp.

Lärare: Siiri Soveri

Program:

Fredag kl. 17.30 – 19-30

Lördag kl. 12.00-14.00

Söndag kl. 12.00-14.00

Pris: 695 kr

Köp kursen via vår butik!

BASIC YOGA

Basic är en 4 veckorskurs som är förberedande för dynamiska öppna klasser (Hatha, Vinyasa, Jivamukti). Kursen lämpar för dig som är nybörjare , vill behärska tekniken i positioner eller har haft ett uppehåll eller vill träna grundteknikerna i yoga. Du kommer även att lära dig använda props (yogatillbehör).

Varje vecka har vi fokus på olika asana grupper:

31/8 – Stående -stabilitet and kontakt med jorden

7/9 – Sittande positioner – framåtböjningar, höfttöppnare, twist (rotationer) , släpp det som har varit

14/9- Bakåtböjningar, öppna upp mentalt för framtiden –

21/9- Inversioner, andning, meditation

I denna kurs lä du dig hur du ska anpassa och använder props ( block, bolster, yogabälte) i din yoga praktik

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 695 kr, eller dropin 225 kr

Köp kursen via vår butik!

MEDIYOGA / MEDICINSKYOGA

10 tillfälle Start: Måndag 19/8, kl 10.00-11.15

En terapeutisk yogaform som utvecklades av Göran Boll och har ursprung i Kundaliniyoga. Mediyoga innefattar ett hundratal olika pass och meditationer och kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, vid rygg- och hjärtproblem, sömn- och ätstörningar, Parkinson, migrän et cetera. Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av Medicinsk Yoga.

Köp kursen via vår butik!

Pris: 995 kr

TERAPEUTISK YOGA

6 tillfälle

Terapeutisk yoga har sin grund i Hatha yoga. Kurs har olika tema tema. Ex: höfter, hjärta, matsmältning, nervsystem, klimakterie besvär, depression, stress.

Hjälpmedel och redskap används – klossar, massagebollar, kuddar och filtar – för att nå in till de stelaste musklerna och även bindväv. Fokus på andning och närvaro i stunden. Klassen avslutas med avslappning. Musik förekommer.

Start: 21/8 kl. 10.00-11.00

Pris: 595 kr

Köp kursen via vår butik!

 

KUNDALINI

10 Tillfällen, Start: datum kommer snart

Kundaliniyoga är en form av yoga som använder sig av både statiska och dynamiska ställningar (asanas), andningsövningar (pranayama), lås (mudras), samt meditation och mantran.

Kundaliniyoga lite från andra yogaformer genom fokus på att frigöra energi i kroppen för att skapa balans genom meditation och andningstekniker. Övningarna är oftast enkla att utföra vilket gör kundaliniyoga till en yogaform som passar de flesta.

Pris:

Köp kursen via vår butik.

 

TERMINKURSER

Köp en stående plats på en av våra öppna klasser under hela höstterminen (Mjuk Hatha, Hatha, Medicinskyoga, Yin)

ca 19 klasser (ej röda dagar)

Köp kursen via vår butik.

 

FAMILJEYOGA

8 tillfälle, Start: 1/9

Kom och prova yoga tillsammans, mamma, pappa, barn, farmor, morfar, kusiner, syskon, kompisar.

Vi gör enkla men kraftfulla övningar för att stärka relationer, öka koncentrationen och kroppsmedvetenheten. Både vuxna och barn behöver redskap för att kunna hantera stress och hitta en inre, lugn plats.

Barnen är mellan 4-10 år

Pris: 1350 kr( förälder och vuxen) eller engångsbiljet: vuxen 220 kr, barn 150 kr i mån av plats

Köp kursen via vår butik.

 

SOUND HEALING – LJUDTERAPI MED MATTIAS SUNDMAN

Datum: datum kommer snart

Höj dina vibrationer och rensa systemet med ljudterapi!

Klassen inleds med några yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.

Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.

Vi ligger ner på mjuka yogamattor, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”.

Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Gongens vibrationer hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre; effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

Pris: 320 kr

Köp biljetten via vår butik.

WORKSHOP: YOGA BORT DINA KLIMAKTERIEBESVÄR

Datum: 28/9 kl 12.00-13.30

En workshop som kommer att ge dig praktiska verktyg att hantera förändringarna i ditt sinne och kropp för ett bättre, skönare övergång! hemma.

Klimakteriet är en fas av livet som alla kvinnor går igenom. Ändring av hormonnivåerna hos leder ofta till symtom som viktökning, heta, nattsvett, humörfluktuationer, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter och inlärningssvårigheter, t o m glömska.

Forskningen visar att klimakteriet kan också öka risken för komplikationer som kardiovaskulära sjukdomar, osteoporos, urininkontinens och i vissa fall bröstcancer.

Genom att praktisera yoga och meditation som stimulerar stärker körtelsystemet så kan obehagskänslor under menopausen försvinna helt. Du kommer att få ett program med yoga positioner, andningsövningar, och meditation, som du kan träna varje dag.

Workshopledare: Roxana Berndal

Pris: 350 kr

Köp biljetten via vår butik.

Obs! Våra workshop eller temaklasser är ej avbokningsbara eller ombokningsbara.

 

VAD ÄR AYURVEDA

En föreläsning om ayurvedas grunder.

* Vad som utmärker de olika egenskaperna (vata, pitta, kapha) så vi kan lära oss vad som balanserar oss eller vad som ger oss obalans utifrån vår egen kroppstyp.

* Hur hänger ayurveda och yoga ihop?

*Självtest, pulsläsning

Föreläsare: Katri Lampinen, certifierad ayurvedisk hälsorådgivare

Datum: 22/9 kl 12.00-13.30

Pris:250 kr

 

INDIVIDUELL STRESS MANAGEMENT PROGRAM

En 30 dagars individuell program i en paradisplats som inte många känner till, lång ifrån dagens stressiga liv.

Lär dig att hur du ska undvika stress och må bättre, ta avstånd från det som gör dig att må dåligt,! Bryt mönstret, bytt livsstil och lär dig leva på nytt!

Dagens tempo ökar till svindlande höjder. Mer ska göras, av färre och på kortare tid – trycket ökar ständigt. Många drabbas av utbrändhet eller symptom som bör tolkas som tydliga varningssignaler. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt vilket medför förluster för alla inblandade: både för samhället och arbetsgivare men kanske viktigast – individen.

Programmet är designat för ett ge individen stöd vid hantering av hälsa, sjukskrivning, rehabilitering, livsfrågor men även verktyg att behålla välmående, en bra livskvalitet framöver, insikt i framtida livsval.

För alla som finner det allt svårare att upprätthålla balansen i livet har vi tagit fram ett stresshanterings program där du ska kliva av på läktaren från ekohjulet, ta avstånd från det som gör att du mår dåligt och hitta din kraft, glädje och livslust!

  • Personlig Yoga Träning – 6 ggr/veckan – ett program som är skräddarsytt efter dina behov och förmåga
  • Meditation – 6 ggr/veckan – lär dig olika tekniker och bygg en regelbunden meditationspraktik
  • Mindfulness – 6 ggr/veckan – lär dig att leva i nuet, kontrollera dina tankar
  • Terapisamtal, 2 ggr i veckan – omfattar sådana frågor som:

Vad skapar stress respektive balans i mitt liv?

Hur påverkar mina mönster möten med andra människor?

Hur ser jag på mina roller i arbetslivet, i familjen, med vänner – när är jag mig själv?

Vad betyder orden kaos/kreativitet/kontroll för mig?

Vad betyder uttrycket ”att ha huvudrollen i mitt liv” för mig?

  • Massage 6 ggr/veckan

Var: Huay Yang, kallat ”Paradiset som inte många känner till”,  en fantastisk lugn kust by ca 30 mil söder om Bangkok  Thailand. Pris idé: från 2500 kr/vecka. Välj ditt boende här!

Pris: 28 500 kr, ingår programmet ovan, ingår inte boende, transport eller måltider

Lärare: Roxana Berndal, Diplomerat stress och avspänning terapeut, Friskvård terapeut, Senior yoga lärare

När: enligt överenskommelse

Anmälan och mer info: roxana@brahmayoga.se