GRAVID YOGA

10 tillfälle

Start: Söndagen 15/3, 11.30 -12.45

Kursen är anpassad för gravida, fantastiskt sätt att komma i kontakt med dig själv och din bebi. Du kommer att bygga upp den styrka du behöver under graviditeten och inför förlossningen.

Andningen har en viktig roll i varje klass, dels för yogan men också som förlossningsförberedande.

Det är också en stund där du kan varva ner och ta hand om dig själv lite extra under denna speciella period av ditt liv.

Lärare: Stephanie Källberg

Pris: 1650 kr

Köp kursen via vår butik!

 

BASIC YOGA (FUNDAMENTALS)

4 tillfälle

Start: Söndagen 22/3, kl. 9.00-11.00

Basic är en 4 veckorskurs som är förberedande för dynamiska öppna klasser (Hatha, Vinyasa, Jivamukti). Kursen lämpar för dig som är nybörjare , vill behärska tekniken i positioner eller har haft ett uppehåll eller vill träna grundteknikerna i yoga. Du kommer även att lära dig använda props (yogatillbehör).

Varje vecka har vi fokus på olika asana grupper:

v1  – Stående -stabilitet and kontakt med jorden

v2  – Sittande positioner – framåtböjningar, höfttöppnare, twist (rotationer) , släpp det som har varit

v3 – Bakåtböjningar, öppna upp mentalt för framtiden –

v4 – Inversioner, andning, meditation

I denna kurs lä du dig hur du ska anpassa och använder props ( block, bolster, yogabälte) i din yoga praktik

Lärare: Roxana Berndal

Pris: 695 kr, eller dropin 225 kr

Köp kursen via vår butik!

 

TERAPEUTISK YOGA 

10 tillfälle,

Start: 19/3 kl. 16.30-17.30

Kursen ger dig  en allsidig verkan,  men har focus på stressrelaterade symptom och  ryggbesvär.

Vi går genom stående, sittande, liggande positioner,  vrider ryggen mjukt i olika riktningar. Dessa yogapass har också en stresscreducerande och avslappnande effekt som ger möjlighet att komma åt djupt liggande spänningar.

Hjälpmedel och redskap används – klossar, massagebollar, kuddar och filtar .

Varje klass avslutas med en lång avslappning.

Pris: 1350 kr

 

SOUND HEALING – LJUDTERAPI MED MATTIAS SUNDMAN

Datum: 15/3, 19/4

Höj dina vibrationer och rensa systemet med ljudterapi!

Klassen inleds med några yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.

Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.

Vi ligger ner på mjuka yogamattor, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”.

Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Gongens vibrationer hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre; effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

Pris: 320 kr per gång

Köp biljett via länkarna nedan:

Sound Healing 15/3

Sound Healing 19/4

 

PILATES forts 

10 tillfälle

Start: 5/4, kl. 15.30 -16.30

Klassisk Pilates består av olika övningar som syftar till att stärka och stabilisera inre bålmuskulaturen samt skapa rörlighet i ryggraden. All vår fysiska kraft utgår från höft, bäcken och bål.

Det är en komplett träningsform som dessutom kan lätta på värk i axlar och rygg, skapa bättre hållning samt träna upp kroppens muskulatur.

Den passar alla åldrar och hjälper kroppen att hålla sig skadefri i vardagens rörelser och lyft men förbättrar även prestationen för dig som sportar eller idrottar på hög nivå.

Lärare: Annmarie Hemington

 

WORKSHOP: YOGA BORT DINA KLIMAKTERIEBESVÄR

Datum: 24/5 kl. 9.00-11.00

En workshop som kommer att ge dig praktiska verktyg att hantera förändringarna i ditt sinne och kropp för ett bättre, skönare övergång! hemma.

Klimakteriet är en fas av livet som alla kvinnor går igenom. Ändring av hormonnivåerna hos leder ofta till symtom som viktökning, heta, nattsvett, humörfluktuationer, koncentrationssvårigheter, sömnsvårigheter och inlärningssvårigheter, t o m glömska.

Forskningen visar att klimakteriet kan också öka risken för komplikationer som kardiovaskulära sjukdomar, osteoporos, urininkontinens och i vissa fall bröstcancer.

Genom att praktisera yoga och meditation som stimulerar stärker körtelsystemet så kan obehagskänslor under menopausen försvinna helt. Du kommer att få ett program med yoga positioner, andningsövningar, och meditation, som du kan träna varje dag.

Workshopledare: Roxana Berndal

Pris: 350 kr

Köp biljetten via vår butik.

Obs! Våra workshop eller temaklasser är ej avbokningsbara eller ombokningsbara.

 

INDIVIDUELL STRESS MANAGEMENT PROGRAM

En 30 dagars individuell program i en paradisplats som inte många känner till, lång ifrån dagens stressiga liv.

Lär dig att hur du ska undvika stress och må bättre, ta avstånd från det som gör dig att må dåligt,! Bryt mönstret, bytt livsstil och lär dig leva på nytt!

Dagens tempo ökar till svindlande höjder. Mer ska göras, av färre och på kortare tid – trycket ökar ständigt. Många drabbas av utbrändhet eller symptom som bör tolkas som tydliga varningssignaler. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt vilket medför förluster för alla inblandade: både för samhället och arbetsgivare men kanske viktigast – individen.

Programmet är designat för ett ge individen stöd vid hantering av hälsa, sjukskrivning, rehabilitering, livsfrågor men även verktyg att behålla välmående, en bra livskvalitet framöver, insikt i framtida livsval.

För alla som finner det allt svårare att upprätthålla balansen i livet har vi tagit fram ett stresshanterings program där du ska kliva av på läktaren från ekohjulet, ta avstånd från det som gör att du mår dåligt och hitta din kraft, glädje och livslust!

  • Personlig Yoga Träning – 6 ggr/veckan – ett program som är skräddarsytt efter dina behov och förmåga
  • Meditation – 6 ggr/veckan – lär dig olika tekniker och bygg en regelbunden meditationspraktik
  • Mindfulness – 6 ggr/veckan – lär dig att leva i nuet, kontrollera dina tankar
  • Terapisamtal, 2 ggr i veckan – omfattar sådana frågor som:
  • Massage 6 ggr/veckan

Var: Huay Yang, en fantastisk lugn kustby ca 30 mil söder om Bangkok  Thailand.

Lärare: Roxana Berndal, Diplomerat stress och avspänning terapeut, Friskvård terapeut, Senior yoga lärare

När: enligt överenskommelse

Anmälan och mer info: roxana@brahmayoga.se