5 dagars yoga- och vandringsretreat

I en djup dalgång i Italiens minsta region Aostadalen, innan vägen blir till stig, ligger Champoluc. En äkta alpby med sisådär 1500 fasta invånare och en okonstlad charm. Området inbjuder till vandring längs med välpreparerade leder som slingrar sig i skogen, över kalfjället och längs glaciärsjöar i alla färger. Det storslagna landskapet är kringgärdat av Europas högsta berg, Mont Blanc, Matterhorn, Monterosa och Gran Paradiso – en mäktig upplevelse!

Om du någon gång har deltagit på en  yogaklass utomhus vet du att det är något magiskt med att yoga omgiven av naturen. Vi kommer att yoga dagligen och yogaklasserna anpassas i nivå både utefter deltagare, men även utefter det kroppen behöver innan eller efter en aktiv dag. Vissa dagar skapar vi kraft och energi med Vinyasa andra dagar behöver kroppen återhämtas med yinyoga eller meditation. Om vädret tillåter försöker vi att leda alla yogaklasser utomhus.

Vi vandrar genom ett historiskt spännande landskap med många traditioner, på leder som flitigt har använts enda sedan djupa medeltiden för handel mellan Syd- och Nordeuropa. Vi håller att lugnt tempo för att samtidigt kunna njuta av grandiosa panoramavyer, vacker och varierande flora och ett djurliv som innefattar allt ifrån örn, getter, rävar och murmeldjur. Vandringen passar de flesta som har en god grundfysik.

6:e september

Vi möts upp på Milano Malpensa flygplatsen för vidare färd mot bergen.

Det tar ca 2 timmar med transfer från flygplatsen. Denna bilresa bjuder på böljande landskap, små byar och borgar på väg till Campoluc. Vi checkar in på Hotell Castor det anrikaste hotellet i byn och kommer till ro efter resan.  På kvällen står yoga och middag på schemat innan vi lägger huvudet på kudden.

 

7:e september

Morgonen startar med en energigivande yogaklass och frukost, därefter är dagen fri att utforska på egen hand. Vi har många förslag på utflykter. Vill man vandra rekommenderar vi en led till Walserbyarna – en historisk vandring med underbar natur. Vår guide från Thealps kan anlitas för att sätta turen i sitt rätta sammanhang och förhöja upplevelsen.

Denna dag finns även tid att strosa i byn, njuta av en kopp cappuccino, ta ett glas prosecco på en uteservering eller botanisera bland de pittoreska butikerna vid torget med sin lyxiga lokala mat och dryck.

Kvällen avslutas med lugnare yoga och middag.

8:e & 9:e september

Vi njuter av en frukostbuffé fylld med lokala produkter för att sedan värma upp kroppen med en yogaklass kl. 09.00. Efter vår yogapraktik är det dags att snöra på oss vandringskängorna och bege oss på den guidade vandringen upp till Rifugio Gran Tournalin där vi även kommer att övernatta. En vandring på ca 4 timmar leder oss till 2600 meters höjd med OTROLIG bergutsikt. Vill man inte vandra hela vägen upp finns möjlighet att ta en jeep första delen av leden.  Väl framme avnjuter vi en lunch och vilar upp oss, kanske utforskar på egen hand i närområdet innan vi avslutar med middag och yin yoga eller meditation.

Vi vaknar bland bergens toppar och väcker kroppen med en mjuk yoga följt av en härlig frukost. Vi låter lugnet få skölja över oss innan vi avnjuter en god lunch för att sedan börja vår vandring nedåt mot dalen igen. Kvällen avslutas med en yinyoga och middag.

 

 

10:e september

Vi sträcker ut kroppen med välgörande yoga efter gårdagens vandring och avnjuter vår sista frukost i byn.  Efter flera dagars vandring får vi en skön söndagsförmiddag i Champoluc. Även här hjälper vi gärna till med förslag både på aktivitet och ger våra bästa tips på lunchställen.

Transfer till flygplatsen.

Praktisk information

Datum: 6-10/9 2023

Sista anmälningsdatum 5/6 2023

Min-max personer: 10+

Pris 12500 kr.

I priset ingår:

  • Transfer t/r Milano Malpensa
  • Del i dubbelrum
  • Mat - halvpension
  • 2 dagar guidad vandring med erfaren TheAlps-guide
  • Yoga/meditation morgon & kväll

Tillval : Jeeptransport, hyra av vandringsstavar, mellanskillnad för enkelrum (endast möjligt på Hotel Castor), extra vandringsguide.

*Flyg och tillval ingår ej i priset.

För bokning eller mer information kontakta: marta@thealps.com

TheAlps.com har anordnat resor till regionen sedan 90-talet. Med personlig anknytning till Champoluc och bred kunskap om området har de noggrant valt ut vandringsleder, guider, hotell och förslag på utflykter till denna resa.

Brahma Yoga & Massage är skapad utifrån passion för hälsa och en önskan att tillföra balans, glädje och välmående. Brahma grundades 2014 och med ett brett utbud och certifierade lärare, ofta med lång erfarenhet har de lyckats växa till att bli en av de mest etablerade yogastudios i Nacka.

Vi ser fram emot en oförglömlig resa tillsammans med Dig/Er!