För mig kom yogan intågande i mitt liv för 6 år sedan under en period då jag hade sömnsvårigheter. Jag blev då rekommenderad att yoganidra, en kroppsscanningsteknik som ofta sker liggandes i savasana. Jag somnade direkt. Yoganidran ledde mig senare in på pranayama men det dröjde innan jag dedikerade mig mer åt den rörliga yogan och asanas. Det var inte  förrän en vän bad mig komma och dricka te på en lärarutbildninginfoträff som jag invigdes i betydelsen av asanas och dess sinnliga påverkan. Jag skrev upp mig samma kväll för utbildningen och direkt efter utbildningen bestämde jag mig för att göra yogan till ett yrke.

För mig är kroppen och sinnet som en orkester som skapar sina melodier likt musikens melodier. Där varje ton eller rörelse relaterar till varje annan ton eller rörelse. Jag är en flow fantast som fokuserar på hur varje andetag och rörelse relaterar till nästa rörelse och andetag, där poängen inte blir att vara i olika positioner utan hur varje position eller rörelse föranleder nästa. En position är alltid en konsekvens av de krafter som ackumulerats i en särskild riktning.

Processen för mina klasser startar med att jag inspireras av ett musikstycke och bygger sedan sekvenser runt detta. När kropp och musik är i samklang stillas sinnet. Kroppen är ett pulserande och vibrerande instrument som viker ut sig i rummet likt en hand som spelar på ett musikaliskt instrument.
Bakgrund:
– Hatha yoga 200 hr
– Kandidatexamen praktisk filosofi Uppsala universitet