Jenni förälskade sig i yogans effekter under en livs fas präglad av extrem stress i både arbetet och i det personliga livet. Yogan blev en trygg vän, en lugnande motpol i en konstant, hektisk vardag i finansbranschen, och så småningom även ’medicinen’ ur en sjukdomsperiod. Till slut blev kallelsen så stark och faktumet att skola om sig från finansvärlden till yoga blev verklighet. Parallellt med yogalärarstudier, utbildade hos sig även till Samtalscoach inom Psykosyntes vars filosofi överlappar och harmoniserar väl med det holistiska förhållningssättet i österländsk filosofi.

Sedan 2015 arbetar Jenni på heltidsbasis som yogalärare och samtalscoach. Hon praktiserar själv olika yogastilar beroende på dagsform och behov. Hon undervisar grupper och coachar individuellt, samt fortbildar sig löpande inom yogans värld och även inom närbesläktade discipliner inom holistisk och naturlig välmående och självläkning.

Under tiden 2019-2022 bodde Jenni i London där hennes yogaresa utvecklade sig inom de mer sublima, inåtblickande och stillsamma yogastilarna som Restorative, Yoga Nidra, Sound Healing och även japansk Reiki samt essentiella oljor. Förutom att yoga med henne, kan du nu även ta del av hennes Aroma Reiki behandlingar som ger djup avslappning i kropp och själ, samt öppnar upp för insikter och kontakt med din inre visdom.

Efter hemkomsten från London, har hon återupptagit sina psykologi-studier och vidareutbildar sig för närvarande även till Integrativ Samtalsterapeut inom Psykosyntes. För henne är yoga terapi, och även terapi yoga, och en daglig hygienfaktor för att vara i kontakt med sin inre kompass och möta livet. Oavsett om hon leder ett fysiskt, dynamiskt yogapass, eller mer meditativa lugn & ro-klasser, så genomsyrar hennes klasser av kärlek och närvaro såsom utmaningar för sinne, känsla och kropp. Hennes undervisningsstil är pedagogisk och lätt att följa, och klasserna erbjuder en rikedom på alternativ så att alla kan vara med och yoga. Hon karakteriseras av djup närvaro, personligt bemötande, sinnlighet, och en livsbejakande attityd och intuition. Hon älskar dikter, läsning, mantra, musik, orakelkort, kristaller, örter, cacao, och oljor, och kryddar gärna klasserna med olika element beroende på tema och tillfälle där de ger mening och bidrar med sin vackra energi.

Bakgrund och samlade erfarenheter:

2015 YOGA TEACHER TRAINING 200h (Hatha/Vinyasa);
Yandara Yoga Institute (Shane-Christopher Perkins & Nicolina Sandstedt)

2016-2019 YOGA TEACHER CONTINUED TRAINING 150h; Yogayama
– Pranayama & Mantra 40h + 10h (Sara Granström)
– Yin Yoga 50h (Sofie Ringström)
– Yoga Philosophy & Mythology 25h (Rateesh Mani)
– Yoga Anatomy 25h (James Brown)

2016 MINDFULNESS YOGA 20h; Axelssons

2019 RESTORATIVE YOGA 50h; Yogacampus London (Judith H Lasater)

2020 BHAKTI YOGA & MANTRA; Janet Stone Yoga School (Janet Stone, Nat Kendall & Girish)

2021 YOGA NIDRA 40h; The Shala, London (Melanie Cooper & Jennie Wadsten)

2021 SOUND HEALING & CEREMONY 40h; The Shala, London (Anne Malone)

Andra kompetenser:

2022 AROMA REIKI, Holistic Wellness Marlow (Debbie Lawrence)

2021 REIKI 1+2, Holistic Wellness Marlow (Debbie Lawrence)

2015 Dipl SAMTALSCOACH; Humanova (Christel Dopping)

Pågående utbildning ~ Dipl INTEGRATIV SAMTALSTERAPEUT; Humanova (Christel Dopping)