"Yogan hjälper mig att vara den person som jag vill vara. Den gör mig mer balanserad och får mig att fokusera på det viktiga i livet."

 

Min första kontakt med yoga var i början av 2000-talet på dansskolan jag dansade på. Jag kan inte påstå att det var kärlek vid första ögonkastet då jag tyckte att det hela var lite för flummigt, men jag fortsatte att komma tillbaks och när jag något år senare följde med en vän på ett Ashtanga yoga pass så blev det snart den enda träningen för mig. Känslan efter dessa pass var fantastisk.

 

Efter några års uppehåll och barn började jag dock leta efter en mer lekfull yogaform och utbildade mig till lärare i AntiGravity yoga. I samband med detta öppnade jag en studio specialiserad på denna yogaform som utförs i en slags tygtrapets. Det var sdock fortfarande något jag saknade, men visste egentligen inte vad det var jag letade efter. Efter ett pass med Stralayogaguiden Mike Taylor i New York kände jag att jag verkligen hittat hem. Det var fysiskt utmanande, men framför allt så hade jag så fantastiskt roligt under passet. Det var en känsla av lätthet i kroppen både under och efter passet.

 

Jag har senare utbildat mig till Stralaguide hos Mikes fru Tara Stiles. Stralayoga (eller Stråla som det egentligen heter) är en flowklass där vi fokuserar mer på rörelse än positioner. Fokus ligger på frihet där var och en gör poserna på sitt sätt. Under passet utgår du från din kropp och rör dig så som det känns bra att du rör dig just idag. Du får under klassen flera alternativ för att hitta den position som känns bäst just för dig. Vi rör oss med lätthet genom både enkla och mer krävande poser utan att pusha oss själva samtidigt som vi bygger styrka, balans och rörlighet.

 

2015 gick jag även en utbildning för Shari Vilchez-Blatt från Karma kids i yoga för barn och tonåringar. Jag älskar att sprida yogan till barn och ungdomar då jag tror att de kommer att ha oerhörd nytta av att så tidigt som möjligt få verktyg att hantera stress och prestationskrav. Det finns även flera forskningsrapporter på att barn som utövat yoga regelbundet får bättre betyg. Min dröm är att alla skolor ska erbjuda barnen denna fantastiska möjlighet. Vi brukar testa på allt från traditionell hatha yoga till positioner till grupp, fokuseringslekar och restorative poser och enklare andningsövningar.

 

Bakgrund och samlade erfarenheter:

Yogalärare:  180 hours AntiGravity Yoga Teacher

95 hours Karma Kids Yoga Teacher

100 hours Stralayoga Guide

 

Mina främsta lärare: Tara Stiles, Mike Taylor, Shelly Reif och Gittan Hendele