BRAHMAYOGA är skapad utifrån vår kärlek för yoga. Yoga har kraften att förändra, det påverkar dig och din omgivning positivt. Vi erbjuder yoga i grupp för alla åldrar och nivåer. Du kan besöka oss och yoga på studion eller koppla upp hemma och yoga via stream. Våra instruktörer är certifierade och erfarna inom respektive yogaform. Brahmayoga är en Jivamukti Affiliate Center (www.jivamuktiyoga.com).

Om Yoga

Yoga har sitt ursprung i Indien och ses där som en vetenskap. Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening. Det är ett system av kroppsställningar, andningsövningar och koncentrations- / meditationsteknik. Tillsammans med en livsstil skapas balans mellan kropp och psyke. Rörlighet och smidighet ökar och man släpper på stress och spänning runt leder och i muskler. Värmen som genereras genom övningarna gör kroppen mjukare, mer flexibel, men renar också organ, nervbanor, muskler och leder från gifter och slaggprodukter. Blodcirkulationen ökar, syrehalten förhöjs, immunförsvaret stärks och blodtrycket sänks. Energiflödet öppnas upp och med regelbunden utövande är du frisk, stark, smidig och harmonisk.

 

Våra öppna klasser och kurser av yoga på studio eller stream

ASHTANGA är en fysisk dynamisk yogaform med syfte att öka rörlighet, styrka och balans. Vi fokuserar på de olika positionerna och kombinerar linjering med andning och drishti/blickfokus. Inom ashtanga yogar vi i olika serier och på den här klassen börjar vi från grunden med att göra större delen av första serien. Yoga på studio eller stream hemifrån

JIVAMUKTI Tycker du om att yoga till musik, få upp pulsen, svettas och utmana dig fysiskt och psykiskt? Då är Jivamukti nåt för dig! Jivamukti är en intellektuellt och fysisk stimulerande modern yogaform inspirerad av Hatha och Ashtanga, där kraftfulla yogapositioner blandas med filosofi, musik och meditation. Ordet Jivamukti är taget från sanskritordet ”jivanmukta” vilket betyder ungefär ”befriad individ / själ”. En jivamuktiyogaklass har alltid ett tema som utforskas genom yogans filosofi, mantran, meditation, fysiska positioner (asanas) musik. Det förekommer även andningsövningar, diskussioner om yoga, samhällsfrågor och chanting . Ofta spelas modern musik under klasserna. Jivamuktiyogas filosofi innehåller 5 delar: Shastra (skrift), Bhakti (hängivenhet), Ahimsa (att icke skada), Nada (musik) och Dhyana (meditation).

VINYASA passar perfekt för dig som vill ha en varierad yogapraktik och utmanas fysiskt och mentalt. Vinyasa betyder “att placera på ett visst sätt”. Vinyasa har sin grund i klassisk Hathayoga och Ashtanga. Man arbetar med sekvenser i flöde av rörelser som är synkroniserade med andningen. Som i all fysisk yoga kombineras positionerna (asanas) och andningen (pranayama) och det ger en kraftfull och effektiv träning.  Det finns inte en fast ordning på positionerna utan läraren skräddarsyr egen struktur. Yoga på studio eller stream hemifrån

HATHA är mest kända formen av yoga, en mjukare form av fysisk yoga där man inte är bunden till en fast serie av rörelser. Hatha betyder kraft och styrka. Ha står för solen, manlig energi, yang och värme. Tha står för månen, kvinnlig energi, ying och kyla. I Hatha klasserna håller vi positionerna lite längre än i de andra dynamiska yoga former som Ashtanga, Vinyasa eller Jivamukti.  Det är en klass där ledaren ger noggranna instruktioner för varje steg av rörelsen, för att hjälpa dig att hitta rätt i övningarna så att din yoga blir så skonsam och säker som möjligt. Yoga på studio eller stream hemifrån.

YIN är en lugn, meditativ form av yoga som består av en blandning av klassisk Hatha yoga, kinesisk medicin och buddhistisk meditation (mindfulness). Vi stannar i positionerna under en längre tid (3-5 min) för att öka cirkulationen för att skapa större rörelseutrymme i lederna och bindväven. Musklerna är avslappnade för att man ska komma åt att töja bindväv, leder och ligament i höfter, bäcken och ryggslut. Yoga i grupp som lugnar ner nervsystemet och stärker kroppens energisystem. Yoga på studio eller stream hemifrån

RESTORATIVE är yogan för absolut återhämtning och vila. Stillhet, kravlöst varande och vila. Positionerna hålls även här länge, flera minuter. Yogapositionerna är snällare än i Yin, där det är flödena i kroppen som vi jobbar med, istället för bindväven. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Delta på studio eller via live stream.

YOGA NIDRA har ursprung i den tantriska traditionen och betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. Det är en guidad djupavslappning som utförs liggandes i savasana, död mans position, som löser upp såväl fysiska som mentala och emotionella spänningar. Yoga på studio eller stream hemifrån

MEDITATION ger bättre koncentrationsförmåga, minneskapacitet och förbättrad förmåga att reglera våra känslor, ett sätt att få hjärnan på rätt spår.

Meditation är en grundläggande och integrerad del i alla former av traditionell yoga. Livet är som det är och innehåller ständiga skiftningar. Inom västvärlden är meditation ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration på något föremål, föreställning eller företeelse.  är ett sätt att få hjärnan på rätt spår

Att meditera handlar bl.a. om att betrakta och acceptera allt som det är. Det handlar om att bli medveten om var du lägger din uppmärksamhet och din energi. Om den läggs på vad andra ska tycka eller om den läggs på vad som kan ge dig själv en stabil grund och sund självkärlek. Om din medvetenhet ligger i det som varit eller i det som kanske ska bli eller i glädje. Delta på studio eller via live stream.

BARRE I Barre utgår vi ifrån balett som sedan blandas med pilates, yoga och funktionell träning. En rolig klass som både ger glädje samtidigt som den utmanar.
Vi bygger upp styrkan inifrån och ut arbetar med att skapa smidighet i muskler och ryggrad för att bygga upp kroppen för vardagens rörelser och belastning. Övningarna utförs stående, på matta eller vid balettstången.
Så vill du få en dansares kropp utan att ta ett danssteg är detta klassen för dig.

PILATES Pilates består av olika övningar som syftar till att stärka och stabilisera inre bålmuskulaturen samt skapa rörlighet i ryggraden. All vår fysiska kraft utgår från höft, bäcken och bål.
Det är en komplett träningsform som dessutom kan lätta på värk i axlar och rygg, skapa bättre hållning samt träna upp kroppens muskulatur.
Den passar alla åldrar och hjälper kroppen att hålla sig skadefri i vardagens rörelser och lyft men förbättrar även prestationen för dig som sportar eller idrottar på hög nivå.

KURSER

GONGBAD

Klassen inleds med några yogaövningar för att slappna av i kroppen, därefter kommer Gongen att försätta dig i djup vila för återhämtning och balans.

Gongens ljud och vibrationer går djupt in i kroppen och hjälper att få igång flöden i kroppen och läka på djupet.

Dessutom gör ljudet att du ofta hamnar i ett läge någonstans mellan sömn och vakenhet där kroppen får en otroligt djup vila.

Vi ligger ner på mjuka yogamattor, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom oss. Vi kan då släppa stress och tankar och istället ”bara vara”.

Upplevelsen är unik för varje människa, men efter ett gongbad kan många känna sig ”renade” till kropp och själ. Oavsett om du tror dig vara : vig eller stel, rik eller fattig, tjock eller smal, ledsen eller glad …eller något annat…Gongen gör ingen skillnad, vibrationen är som vågorna i havet, de kommer från djupet och landar på stranden, levererar upphittade ”saker” för att sedan dra sig tillbaka till evigheten!

Gongens vibrationer hjälper oss på ett mycket effektivt sätt i processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre; effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne, vi kan också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar under ett gongbad och därmed kan du känna dig vitaliserad till både kropp och sinne efteråt.

DATUM: 26/9, 24/10, 28/11, 19/12

TID: 18:30-20:30

Pris: 450 kr per gång eller 1700 för alla tillfällen

Gongmästare: Mattias Sundman

Köp din biljett

 

MEDIYOGA KURS

MediYoga är en terapeutisk yogaform där målet är att skapa balans i nervsystemet på ett lugnt sätt som passar alla. MediYoga sammanflätar de gamla yogiska redskapen med den moderna västerländska vetenskapen. Mycket inspiration har hämtats ifrån kundaliniyogan likväl som från ayurveda, samt med komponenter från traditionell kinesisk medicin. MediYogans mission är att genom forskning och klinisk utvärdering vara en reglerad och kvalitetssäkrad yogaform där vi genom mjuka rörelser, djupandning och meditation sätter igång kroppens självläkande system.

Passen i MediYoga är stressreducerande med enkla rörelser i kombination med en medveten andning som går som en röd tråd genom hela passet. MediYoga fungerar som en holistisk terapiform där vi genom yogan jobbar fysiskt, psykiskt och själsligt. Yogapassen är mycket lugnande och har en tydlig struktur. De delar som ingår i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonpositioner och mantran. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Kärnan i MediYoga är förståelsen för hur repetition påverkar oss fysiskt och psykiskt och hur vi kan använda oss av dessa yogiska tekniker för att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i vår vardag.

Datum: Kursen hålls en gång i veckan under 10 veckor med start 29/9 KL 16:30-17:30

Pris: 1250KR

Köp din biljett.

FAMILJEYOGA

Kom och yoga tillsammans med ditt barn, barnbarn eller en väns barn! Vi yogar tillsammans, barn och vuxna på ett lekfullt sätt. I mötet med familjeyoga hittar du och ditt barn en gemensam plattform för ditt barn och barnet inom dig.

Datum: 2/10, 6/11, 4/12

Tid: 10:30-11:15

Pris: 250KR per gång (en biljett gäller för 1 vuxen och 1 barn)

Köp din biljett

INDIVIDUELL STRESS MANAGEMENT PROGRAM

En 30 dagars individuell program i en paradisplats som inte många känner till, lång ifrån dagens stressiga liv.

Lär dig att hur du ska undvika stress och må bättre, ta avstånd från det som gör dig att må dåligt,! Bryt mönstret, bytt livsstil och lär dig leva på nytt!

Dagens tempo ökar till svindlande höjder. Mer ska göras, av färre och på kortare tid – trycket ökar ständigt. Många drabbas av utbrändhet eller symptom som bör tolkas som tydliga varningssignaler. Sjukskrivningarna ökar dramatiskt vilket medför förluster för alla inblandade: både för samhället och arbetsgivare men kanske viktigast – individen.

Programmet är designat för ett ge individen stöd vid hantering av hälsa, sjukskrivning, rehabilitering, livsfrågor men även verktyg att behålla välmående, en bra livskvalitet framöver, insikt i framtida livsval.

För alla som finner det allt svårare att upprätthålla balansen i livet har vi tagit fram ett stresshanterings program där du ska kliva av på läktaren från ekohjulet, ta avstånd från det som gör att du mår dåligt och hitta din kraft, glädje och livslust!

  • Personlig Yoga Träning – 6 ggr/veckan – ett program som är skräddarsytt efter dina behov och förmåga
  • Meditation – 6 ggr/veckan – lär dig olika tekniker och bygg en regelbunden meditationspraktik
  • Mindfulness – 6 ggr/veckan – lär dig att leva i nuet, kontrollera dina tankar
  • Terapisamtal, 2 ggr i veckan – omfattar sådana frågor som:
  • Massage 6 ggr/veckan

Var: Huay Yang, en fantastisk lugn kustby ca 30 mil söder om Bangkok  Thailand.

Lärare: Roxana Berndal, Diplomerat stress och avspänning terapeut, Friskvård terapeut, Senior yoga lärare

När: enligt överenskommelse

Anmälan och mer info: roxana@brahmayoga.se