BRAHMAYOGA är skapad utifrån vår kärlek för yoga. Yoga har kraften att förändra, det påverkar dig och din omgivning positivt. Vi erbjuder yoga, pilates och barre i grupp för alla åldrar och nivåer.  Våra instruktörer är certifierade och erfarna inom respektive undervisningsform.

Yoga har sitt ursprung i Indien och ses där som en vetenskap. Ordet Yoga är sanskrit och betyder förening. Det är ett system av kroppsställningar, andningsövningar och koncentrations- / meditationsteknik. Tillsammans med en livsstil skapas balans mellan kropp och psyke. Rörlighet och smidighet ökar och man släpper på stress och spänning runt leder och i muskler. Värmen som genereras genom övningarna gör kroppen mjukare, mer flexibel, men renar också organ, nervbanor, muskler och leder från gifter och slaggprodukter. Blodcirkulationen ökar, syrehalten förhöjs, immunförsvaret stärks och blodtrycket sänks. Energiflödet öppnas upp och med regelbunden utövande är du frisk, stark, smidig och harmonisk.

 

Våra öppna klasser 

ASHTANGA Ashtanga yoga är en fysisk dynamisk yogaform med syfte att öka rörlighet, styrka och balans. Vi utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning. Ashtangayoga bygger på tre grundstenar, (Tristhana) : kroppshållning (asana), andning (ujjayi pranayama) och fokuseringspunkt för ögonen (dristi). Det finns totalt sex serier man behöver  kunna utföra den första serien innan man får gå vidare till nästa och bygga på med fler positioner.  På den här klassen börjar vi från grunden med att göra större delen av första serien.

JIVAMUKTI Tycker du om att yoga till musik, få upp pulsen, svettas och utmana dig fysiskt och psykiskt? Då är Jivamukti nåt för dig! Jivamukti är en intellektuellt och fysisk stimulerande modern yogaform inspirerad av Hatha och Ashtanga, där kraftfulla yogapositioner blandas med filosofi, musik och meditation. Ordet Jivamukti är taget från sanskritordet ”jivanmukta” vilket betyder ungefär ”befriad individ / själ”. En jivamuktiyogaklass har alltid ett tema som utforskas genom yogans filosofi, mantran, meditation, fysiska positioner (asanas) musik. Det förekommer även andningsövningar, diskussioner om yoga, samhällsfrågor och chanting . Ofta spelas modern musik under klasserna. Jivamuktiyogas filosofi innehåller 5 delar: Shastra (skrift), Bhakti (hängivenhet), Ahimsa (att icke skada), Nada (musik) och Dhyana (meditation).

VINYASA passar perfekt för dig som vill ha en varierad yogapraktik och utmanas fysiskt och mentalt. Vinyasa betyder “att placera på ett visst sätt”. Vinyasa har sin grund i klassisk Hathayoga och Ashtanga. Man arbetar med sekvenser i flöde av rörelser som är synkroniserade med andningen. Som i all fysisk yoga kombineras positionerna (asanas) och andningen (pranayama) och det ger en kraftfull och effektiv träning.  Det finns inte en fast ordning på positionerna utan läraren skräddarsyr egen struktur. Yoga på studio eller stream hemifrån

VINYASA FLOW Klassen är dynamisk och flödande variation av Vinyasa, där  positioner och andning synkroniseras och blir till lekfulla flödande seqvenser.  Kroppens flexibilitet, styrka och balans tränas i dynamiska sekvenser. Du kommer lära dig på att synkronisera rörelser och andning medan du i ett flöde rör dig mellan olika positioner.

HATHA är mest kända formen av yoga, en mjukare form av fysisk yoga där man inte är bunden till en fast serie av rörelser. Hatha betyder kraft och styrka. Ha står för solen, manlig energi, yang och värme. Tha står för månen, kvinnlig energi, yin och kyla.

I vårt schema, hittar du flera variationer av hatha:

  • Hatha, en fysisk yogaform som utövas i ett lugnare tempo, den  ursprungliga formen där kombinerar  yogapositioner med andnings- övningar och meditation för att skapa balans mellan kropp och sinne. Det är en klass där ledaren ger noggranna instruktioner för varje steg av rörelsen, för att hjälpa dig att hitta rätt i övningarna så att din yoga blir så skonsam och säker som möjligt.
  • Hatha Flow, en dynamisk klass där man utgår från grunderna i Hatha yoga. Andning sammanvävs med rörelsen i ett skönt flöde mellan olika positioner. Det finns också inslag av mer statiska, klassiska yogaövningar där fokus är att bygga upp styrka och smidighet i muskler och kropp. Hatha Flow görs till musik och med flöde där ingen klass är den andra lik.

YIN är en lugn, meditativ form av yoga som består av en blandning av klassisk Hatha yoga, kinesisk medicin och buddhistisk meditation (mindfulness). Vi stannar i positionerna under en längre tid (3-5 min) för att öka cirkulationen för att skapa större rörelseutrymme i lederna och bindväven. Musklerna är avslappnade för att man ska komma åt att töja bindväv, leder och ligament i höfter, bäcken och ryggslut. Yoga i grupp som lugnar ner nervsystemet och stärker kroppens energisystem. Yoga på studio eller stream hemifrån

YIN & SOUND HEALING Denna klass bjuder på en magisk yin yoga med  extra lång savasana till tonerna av tibetanska klangskålar, kristallskålar och gong.  Tonerna är fantastiskt lugnande och har en läkande effekt på både sinne och varje cell i vår kropp. Under skenet av levande ljus aktiverar vi lugn- och rosystemet för att skapa goda förutsättningar för avspänning och återhämtning som är viktiga komponenter för välbefinnande och hälsa, men också i vår strävan mot att känna inre frid, mening och lycka.

YIN & REIKI  HEALING En klass för alla som vill prova på Reikin’s helande kraft i kombination med en avslappnande yin yoga klass. Här kombineras väl utvalda positioner med helande energier från Reiki healing som kanaliseras individuellt till varje deltagare under klassens gång. Rummet kommer även att Reiki blessas innan klassens början. Klassen leds av Karin Ångström Hogg som är Reiki Master samt yogalärare.

RESTORATIVE är yogan för absolut återhämtning och vila. Stillhet, kravlöst varande och vila. Positionerna hålls även här länge, flera minuter. Yogapositionerna är snällare än i Yin, där det är flödena i kroppen som vi jobbar med, istället för bindväven. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv. Delta på studio eller via live stream.

RESTORATIVE & SOUND HEALING Denna klass bjuder på en en stund av absolut återhämtning i sköna Restorative positioner till tonerna av tibetanska klangskålar, kristallskålar och gong. Tonerna är fantastiskt lugnande och har en läkande effekt på både sinne och varje cell i vår kropp. Under skenet av levande ljus aktiverar vi lugn- och rosystemet för att skapa goda förutsättningar för avspänning och återhämtning som är viktiga komponenter för välbefinnande och hälsa, men också i vår strävan mot att känna inre frid, mening och lycka.

YOGA NIDRA har ursprung i den tantriska traditionen och betyder ”fysisk sömn”, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. Det är en guidad djupavslappning som utförs liggandes i savasana, död mans position, som löser upp såväl fysiska som mentala och emotionella spänningar. Yoga på studio eller stream hemifrån

BARRE I Barre utgår vi ifrån balett som sedan blandas med pilates, yoga och funktionell träning. En rolig klass som både ger glädje samtidigt som den utmanar.

Vi bygger upp styrkan inifrån och ut arbetar med att skapa smidighet i muskler och ryggrad för att bygga upp kroppen för vardagens rörelser och belastning. Övningarna utförs stående, på matta eller vid balettstången.
Så vill du få en dansares kropp utan att ta ett danssteg är detta klassen för dig.

PILATES Pilates består av olika övningar som syftar till att stärka och stabilisera inre bålmuskulaturen samt skapa rörlighet i ryggraden. All vår fysiska kraft utgår från höft, bäcken och bål.
Det är en komplett träningsform som dessutom kan lätta på värk i axlar och rygg, skapa bättre hållning samt träna upp kroppens muskulatur.
Den passar alla åldrar och hjälper kroppen att hålla sig skadefri i vardagens rörelser och lyft men förbättrar även prestationen för dig som sportar eller idrottar på hög nivå.